Nog veel onbeantwoorde vragen over uitstel verbreding A27

Dossier A27/A15 geplaatst op zaterdag 27 augustus 2011

Trefwoorden: a27, vertraging

Veel vragen, maar weinig antwoorden op de Gorcumse informatieavonden over de verbreding van de A27. Nu het project, dat in 2013 van start zou gaan, voor onbepaalde tijd is uitgesteld, blijft de onduidelijkheid voor direct betrokkenen maar voortduren. Duidelijk werd wel dat Sportpark Molenvliet niet verplaatst hoeft te worden.

Veel scepsis
Met meer vragen dan antwoorden verlieten de meeste aanwezigen de door de gemeente Gorinchem georganiseerde informatieavonden over de verbreding van de A27. Bijna 100 inwoners lieten zich afgelopen maandag- en dinsdagavond bijpraten door wethouder Trix van der Torren en beleidsmedewerker Arjen van der Werf.
Veel meer dan dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft gekozen voor de goedkoopste variant, de zogenaamde variant B, en niet meer dan 888 miljoen euro voor het gehele project wil uittrekken, kon er niet gemeld worden. Wel werd aan de hand van een getoonde schets duidelijk dat de vierbaans snelweg Sportpark Molenvliet spaart, waarop uit de zaal direct de vraag kwam of gezond sporten door de te verwachten toename van fijnstof in de lucht nog wel mogelijk zou zijn.

Voor onbepaalde tijd

Gaandeweg de avond werd duidelijk dat de betrokken inwoners niet veel wijzer zouden worden. Zeker nu het project, dat in 2013 van start had moeten gaan, door Rijkswaterstaat voor onbepaalde tijd vooruit is geschoven. Veel direct betrokken inwoners hadden geen goed woord over voor al die vertragingen. Ook was er vanuit de zaal kritiek op het ministerie. Dat heeft volgens een aantal aanwezigen gekozen voor goedkoop in plaats van duurzaam. Vooral de traagheid van het proces en de vele onduidelijkheden bleken menigeen een doorn in het oog. Duidelijk werd tijdens de informatieavonden dat de betrokken inwoners graag op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen. Trix van der Torren zegde toe te gaan onderzoeken of dit niet via de website van de gemeente zou kunnen.

Bron: Stad Gorinchem van 25 augustus 2011


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Nog veel onbeantwoorde vragen over uitstel verbreding A27' (1)

Voorlopig maar weer verder met verbouwen huis

Aangezien ons huis op de nominatie stond om gesloopt te worden wegens de verbreding in 2013, in 2007 maar gestopt met verbouwen.
Het lijkt tijd om de verbouwing weer op te starten en de komende jaren wederom geirriteerd in de auto te zitten.
Tevens is het duidelijk dat gebieden onder Utrecht en boven Amsterdam de spreekwoordelijke pot op kunnen van de regering. Mijn belastinggeld gaat naar infrastructuur-projecten welke niet van belang zijn voor mij.

Geplaatst door L.Banga op vrijdag 21 september 2012

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap