Meerderheid voor handhavingtraject recreatiewoningen

Dossier Giessenburg geplaatst op vrijdag 27 mei 2011

Trefwoorden: handhaving, recreatiewoningen

De Giessenlandse wethouder Jan de Groot is bereid in gesprek te gaan met de Commissie Permanent Wonen. “Maar niet om te onderhandelen”, gaf hij de gemeenteraad donderdagavond nadrukkelijk mee.

Handhaving versus geschilpunten

De raad ging akkoord met het collegevoorstel het handhavingtraject van de permanente bewoning van recreatiewoningen op De Bilderhof en De Giessenburg te versnellen. Alleen de VVD stemde tegen. “Wij koppelen handhaving één op één aan het uitzoeken van de geschilpunten. Het is een risicovol dossier”, betoogde Bert Snoek. Snoek kreeg van burgemeester Els Boot geen ruimte inhoudelijk opmerkingen te maken over de handhavingkoers die eerder door de raad is uitgezet. Dit ook tot irritatie van CDA’er Hendrik van Vuren: “Nog voordat er maar één woord over gezegd was, lag er al een kramp over deze discussie.” Boot hield vast aan de orde en roep Snoek op met een initiatiefvoorstel te komen, maar hiervoor bestond geen meerderheid. Berend Buddingh’ (PvdA) schaarde zich vierkant achter het college, maar drong er bij de wethouder op aan nog voor de zomervakantie een gesprek te hebben met de CPW en hun juridische vertegenwoordigers. “Om elkaars standpunten uit te wisselen en te verduidelijken.”

Angel

Wethouder Jan de Groot zegde de raad toe het gesprek te zullen arrangeren. “Ik doe dat echter alleen op basis van het gemeentelijke beleid. Ik wil niet gaan dealen; daar heb ik moeite mee.” Zijn liberale partijgenoot Snoek daagde De Groot op zijn beurt uit ‘wel de juiste mensen uit te nodigen voor het rondetafeloverleg’. “En dan doel ik op de juridische adviseurs, want dáár zit de angel in dit dossier.” De Groot kent geen twijfel over de gemeentelijke koers. “We hebben het goede spoor te pakken. We kunnen handhaven op de manier zoals we dat al doen.”

Bron: Het Kontakt van 27 mei 2011


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Meerderheid voor handhavingtraject recreatiewoningen' (3)

handtekening actie CPW

Als voorzitter van de CPW nodig ik u uit kennis te nemen van hetgeen op onze site www.cpw-giessenlanden.nl is vermeld. Na het lezen daarvan hoop ik dat een aantal hardnekkige misverstanden uit de weg zijn geruimd.
Als u het met ons eens bent verzoek ik u uw handtekening op de site te zetten. Henk

Geplaatst door Henk Hölscher op dinsdag 17 januari 2012

Standpunt

Is het U bekent dat de CPW Giessenlanden een handtekeningactie is begonnen? Een inhoud met een volkomen verdraait verhaal. Immers zij zijn het die de gemeente Giessenlanden dwingt om steekproefsgewijs te gaan controleren. Was dit niet nodig, kost het ook geen geld. Mijn voorstel is Laat men dit maar betalen. Geen permanente bewoning op die lokaties. Recht is recht. Alle inwoners waren (zijn) op de hoogte van het niet permanent wonen. En toch wordt alles aan de gemeente Giessenlanden verweten (met oogkleppen op en domweg een achterhaald beleid zonder gevoel van realiteit) Wat een taal. Met vr.gr M.A.Boer

Geplaatst door M.A.Boer op dinsdag 10 januari 2012

Standpunt

ik ben voor permanente bewoning op de parken

Geplaatst door j.g.ulrich op zondag 8 januari 2012

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap