ROM-S wil parkeerplaats vrachtwagens in Meerkerk

Dossier Schelluinen geplaatst op donderdag 24 maart 2011

Trefwoorden: parkeerprobleem, rom-s

ROM-S wil op het Meerkerkse bedrijventerrein een regionale vrachtwagenparkeerplaats realiseren. Dat verzoek heeft de ontwikkelingsmaatschappij bij de gemeente Zederik neergelegd.

De aanleg van de regionale vrachtwagenparkeerplaats past in het streven van de Regionale Ontwikkelings Maatschappij Schelluinen-West (in opdracht van acht gemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden) om ook kleine transportbedrijven in de regio een parkeerplaats buiten de kernen aan te kunnen bieden.

Locaties

"Drie van dergelijke locaties zijn er al", licht Lodewijk Burghout, directeur van ROM-S, toe. Op Gelkenes in Groot-Ammers, in Streefkerk en in Gorinchem. Ze zijn inderdaad bedoeld voor kleinere transportbedrijven. Het is niet de bedoeling dat ondernemingen uit deze sector daar enkele tientallen vrachtwagens neerzetten. Het tarief dat wij vragen ligt onder de kostprijs. Daar moet geld bij. Ook in Oud-Alblas was het de bedoeling dat er een dergelijke vrachtwagenparkeerplaats zou komen, maar inmiddels is de blik van ROM-S richting Alblasserdam verschoven. "Daar zijn we momenteel bezig om bij Maat Transport ruimte voor het parkeren van vrachtwagens te realiseren, al gaat het naar mijn zin nog niet snel genoeg."

Neutraal

Het college van de gemeente Zederik staat neutraal tegenover het verzoek van ROM-S, laat een woordvoerster van de gemeente weten. Wat betreft Lodewijk Burghout is er al wel consensus over het feit dat er in deze hoek van de regio een regionale vrachtwagenparkeerplaats zou moeten komen. Dat is onderdeel van het parkeerbeleid dat de betrokken gemeenten enkele jaren geleden met elkaar hebben afgesproken.

Bron: Het Kontakt van 22 maart 2011

Zederik denkt na over parkeerplaats ROM-S

B&W van Zederik denken na over het verzoek van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Schelluinen West (ROM-S) om ten noorden van het AC-restaurant een vrachtwagenparkeerplaats van 5.000 vierkante meter aan te leggen. Op deze locatie ligt nu het tijdelijke parkeerterrein van de Stichting Utrecht Bereikbaar.

Wethouder Ralf Krämer liet vorige week tijdens de commissievergadering weten dat het college alle belangen zorgvuldig wil afwegen en binnen afzienbare tijd reageert op het verzoek van ROM-S. VVD-er Cees Veth was niet zo blij met die reactie en maande Krämer tot spoed. "We moeten niet op onze handen gaan zitten en steeds de economische omstandigheden er bij halen. We moeten verder met ROM-S en de gemaakte afspraken nakomen." Daarop liet Krämer weten dat het college de zaak wel degelijk serieus neemt, maar dat het lastig is om hierover van vandaag op morgen een besluit te nemen. "Om te beginnen, kijken we wat men wil betalen. We onderzoeken ook wat slimmer is: de grond verkopen of verhuren." Bovendien wees de wethouder erop dat de komst van een regionale vrachtwagenparkeerplaats ook gevolgen heeft voor de bestaande parkeerplaatsen voor vrachtwagens in de kernen. De afspraak is dat die dan moeten verdwijnen.

Bron: Het kontakt van 30 maart 2011