Honderd woorden van Henk Bovekerk, 'Superzure azijn'

100 woorden van geplaatst op dinsdag 21 december 2010

Trefwoorden: opinie

Superzure azijn

Politiek is een hard bedrijf! Wie wil dat ontkennen? De VVD afdeling Giessenlanden heeft het zelf aan den lijve ondervonden. In juni 2005 viel zij tussentijds uit het College van B. en W. en onze wethoudersloze periode duurde tot het voorjaar van 2010.

Waar te kiezen valt, kunnen partijen teleurgesteld worden. De PvdA, vanaf 1986 een vaste peiler in het College van B. en W., dobberde in 2010 mis. Het rode hart is er door verwond; dat weten we allemaal. De in superzure azijn gedrenkte pijlen van de PvdA worden door het rode bolwerk (Arkel en omgeving) richting zittende coalitie geschoten. En dan uiteraard naar de wethouders van VVD, CDA en SGP. De socialisten zullen hun partijgenote burgemeester Boot ongetwijfeld van een onschendbaar harnasje hebben voorzien.

Sociaal- democraten geven nu eenmaal graag geld uit tot heil van het volk. De zittende coalitie wil daarentegen eerst een legertje katten uit de boom kijken, alvorens de portemonnee opengaat. Met zuinigheid en vlijt bouw je nu eenmaal huizen als kastelen. Okay, dat kan waar zijn, maar ik was en ben nog altijd ontstemd over dat het plan voor het sportcomplex, door toedoen van de VVD, de ijskast is in gegaan. Als lid van de oude fractie heb ik met mijn volle verstand ja tegen dat plan gezegd. Het is volkomen logisch dat de PvdA met felheid daar tegen ageert.
Het enige voordeel van dit nadeel zou op enig moment kunnen zijn dat de voetbalverenigingen Peursum en Schelluinen worden samengevoegd tot één club op een nieuw sportcomplex. Doe hetzelfde met Arkel, Noordeloos en Stedoco en je krijgt in totaal twee sterke nieuwe verenigingen.

De VVD aan de leiband van de Giessenlandse SGP? Soms ben ik geneigd om ja te zeggen. Kijk, het CDA zal in grote lijnen altijd de SGP volgen. Beide partijen vissen in Giessenlanden voor een deel in dezelfde electorale vijver. Als collegepartij moet je nu eenmaal water bij de wijn doen. Tot de VVD-fractie zeg ik: schenk klare wijn en verdun dit edele vocht niet omwille van de SGP!

Socialist Buddingh is volgens mijn waarneming (dankzij de media) druk doende om de goodwill die hij als wethouder opbouwde te elimineren.

Hoe betrouwbaar is de PvdA?

Van fel tegenstander van een gemeentelijke herindeling nu omgeturnd tot voorstander van een gemeentelijke samenvoeging. Zal de PvdA-kiezer dat allemaal begrijpen? Ooit een fel tegenstander van de Nieuwe Peperhof in Arkel? En wie liep er voorop toen het complex eenmaal was gerealiseerd was en geopend kon worden?
De PvdA ooit een fel tegenstander van de verkoop van het gemeentelijke woningbedrijf. Wie had het voortouw bij de uitvoering van de verkoop?

Overigens, ik ben blij met de PvdA-instemming met een gemeentelijke herindeling! Groot en krachtig om in deze eeuw uit te groeien tot een sterke gemeente!

Henk Bovekerk

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Honderd woorden van Henk Bovekerk, 'Superzure azijn'' (1)

buiten gewoon

Wat is de kostprijs van een dienst?
Ook een monopolist moet altijd blijven denken in kosten en opbrengsten. Door integrale oplossingen wordt de kostprijs lager en is er de kans op meerwaarde groter.
Non-profit organisaties denken veelal meer in budgetten en minder in de kostprijs voor de klant. De budgetten moeten aan het eind van het jaar op, anders wordt het volgend jaar gekort.
Een verbouwing van het gemeentehuis heeft uiteraard invloed op de kostprijs van de dienst aan de balie, maar wie rekent dit door?
Na de verkoop van het woningenbedrijf gaan om bedrijfseconomische redenen de huren snel omhoog en worden woningen verkocht aan de huurders.
Wat betekent dit voor de huursubsidie?
Het moet wel betaald worden, en wie krijgt de rekening?

Geplaatst door S. van Beuzekom op zondag 26 december 2010

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap