Reinigingsdienst Waardlanden per 1 september van start

Dossier Milieu & Groen geplaatst op zondag 15 augustus 2010

Trefwoorden: gemeenschappelijke regeling, huisvuil

Al enige tijd wordt er achter de schermen hard aan gewerkt, maar 1 september is het dan eindelijk een feit. Vanaf die datum wordt het huisvuil in zeven gemeenten in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden opgehaald door een nieuwe organisatie met een nieuwe naam: Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsdienst Waardlanden.

Fusie

Waardlanden is ontstaan door een fusie tussen drie reinigingsorganisaties: de GGNZ, die het afval ophaalde in de gemeenten Giessenlanden, Graafstroom, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Zederik en de reinigingsdiensten van de gemeenten Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam. Sinds half augustus rijden in de regio al enkele auto's rond met de nieuwe naam en het nieuwe logo.

Door de fusie ontstaat een krachtige nieuwe organisatie die in een ruim gebied de reinigingstaken verzorgt en zo een belangrijke rol vervult voor het milieu en de volksgezondheid. De schaalvergroting die ontstaat door de fusie heeft natuurlijk voordelen op het gebied van de efficiency.

Afvalbrengstations

Voor de betrokken inwoners verandert er door de fusie niets aan het serviceniveau.
Bovendien kunnen alle bewoners in het verzorgingsgebied van Waardlanden met ingang van 1 september gebruikmaken van de drie afvalbrengstations in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Groot-Ammers.

Voor bedrijven in de regio is er sprake van een uitbreiding van de commerciƫle dienstverlening. Waar voorheen alleen in Gorinchem veegdiensten en ongediertebestrijding werden aangeboden, kunnen nu ook bedrijven in de rest van het gebied deze diensten bij Waardlanden inkopen.

Website

Op of rond 1 september gaat ook de nieuwe website van Waardlanden live: www.waardlanden.nl Vanaf dat moment kunnen mensen hier dan terecht voor informatie over afval en reiniging. Ook kunnen zij digitaal een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil, hun afvalkalender bekijken en meldingen doen.

Bron: Stad Gorinchem van 13 augustus 2010


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap