Nieuwe brandweerwagen voor Giessenburg

Dossier Giessenburg geplaatst op vrijdag 16 juli 2010

Trefwoorden: brandweer

Het brandweerkorps van Giessenburg heeft een vervanger voor de trouwe Daf 1700 tankautospuit die liefst zestien jaar dienst heeft gedaan. Het korps heeft nu de beschikking over de nieuwe MAN TGM 15.240.

Deze nieuwe brandweerwagen zit vol met handige maar ook ergonomische snufjes zoals een zogenaamd arbo ladderrek dat vanaf de grond gekanteld kan worden, zodat de bemanning niet meer de wagen op hoeven om een ladder of zuigbuizen te pakken. Ook heeft men nu de beschikking over een hydraulische dompelpomp, waarmee water tot dertig meter vanaf de wagen op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen halen. Een Dynawatt stroomvoorziening zorgt ervoor dat direct vanaf de wagen 230v beschikbaar is zonder tussenkomst van een aggregaat. Op de achterzijde is een pneumatische telescopische lichtmast met 1000 watt aan verlichting geplaatst. Ook belangrijk zijn twee hogedrukhaspels met negentig meter slang.


Maar ook aan de veiligheid is gedacht. De nieuwe wagen is voorzien van een halfautomatische versnellingsbak zodat de chauffeur zich volledig op de weg kan concentreren. Aan de achterzijde is een camera gemonteerd zodat men tijdens het achteruit manoeuvreren kan zien wat er gebeurt. Tenslotte voldoen de zwaailampen en sirene aan de laatste eisen."


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap