Herinrichting sportpark Giessenburg is een verantwoorde investering

Dossier Giessenburg geplaatst op zaterdag 30 januari 2010

Trefwoorden: herinrichting, sportpark giessenburg

De gemeenteraad van Giessenlanden heeft donderdagavond het historische besluit genomen om het Giessenburgse sportpark voor een bedrag van 7,1 miljoen euro te gaan herinrichten. Voor voetbalvereniging Peursum en sportvereniging Vridos betekent dit een uitkomst, omdat de huidige accommodaties aan alle kanten knellen. Muziekvereniging Da Capo krijgt eveneens huisvesting op het vernieuwde sportpark en voor zwembad De Doetse Kom wordt het parkeerprobleem opgelost.

In drie fasen

Vridos kan straks beschikken over een sporthal met vier segmenten, Peursum over een kunstgrasveld, drie natuurgrasvelden en een half natuurgrastrainingsveld. Plus een nieuwe kleed- en kantineaccommodatie. Het totale plan zal in drie fasen worden uitgevoerd. Voor Peursum zullen nog dit jaar twee velden worden aangelegd, de bouw van de sporthal staat voor 2011 gepland.

Op de SGP na stemden alle partijen in met het sportparkplan. “Deze investering is voor honderd procent verantwoord”, vond Bert Snoek (VVD). Dat er door de investering vanaf 2010 ruim 350.000 euro extra bezuinigd moet worden, namen PvdA, VVD, CU en CDA op de koop toe. “We zijn ons bewust van de consequenties”, zei Jan Verspuij (CU).

Volgens wethouder Wout de Jong is de verkeersveiligheid niet in het geding. De schoolkinderen die naar gymles gaan zullen altijd onder begeleiding van een leerkracht oversteken. Voor de kinderen van groep 3 en 4 wordt een busverbinding overwogen. “Vanaf groep 5 gaan de leerlingen meestal zelf al te voet naar school. Ze steken vier keer per dag de Kerkweg over. Waarom zou dat nu dan opeens een probleem zijn?”

‘Hier hebben we vanaf 2000 op zitten wachten’

“Ik ben ontzettend blij en gelukkig dat het erdoor is. Hier hebben we vanaf 2000 op zitten wachten. Eindelijk”, reageerde Vridos-voorzitter Ben Klieverik op het sporthalbesluit. “We mogen meedenken hoe de hal eruit gaat zien. Zo willen we in de kantine graag een eigen Vridos-honk houden.” Vridos zal het aanbod gaan vergroten. “Met bewegen voor ouderen en wellicht ook meer takken van sport”, lichtte Klieverik alvast een tipje van de sluier op. Ook Peursum-voorzitter Sander van Beuzekom was in zijn nopjes. “Het heeft even geduurd, maar de raad heeft uiteindelijk ingezien dat het nodig is.” De ledenvergadering van Peursum spreekt zich op 12 februari over de plannen uit.

Bron: Het Kontakt van 28 januari 2010

Reacties op 'Herinrichting sportpark Giessenburg is een verantwoorde investering' (0)