Noordelozers schrijven over hun dorp

Dossier Noordeloos geplaatst op donderdag 5 november 2009

Trefwoorden: noordeloos

Noordelozers schrijven over hun dorp

Vijf inwoners van Noordeloos zijn zo trots op hun dorp dat ze het tijd vonden voor een boek over Noordeloos. Op vrijdag 6 november is de presentatie. De presentatie van het boek Noordeloos.Nu vindt plaats in het dorpshuis en duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Nog meer
Er is deze avond ook aandacht voor de 35ste jaarmarkt, die veel belangstelling trok (en dus het zevende lustrum beleefde) en de vernieuwde website over het dorp: Noordeloos.nl. Mensen die het boek bestelden, kunnen het op de presentatieavond afhalen, wie het nog niet bestelde, kan het alsnog kopen.

Kerken en kroegen
Vijf schrijvende en fotograferende inwoners hebben gezorgd voor een boek met prachtige foto’s en lezenswaardige teksten. Deze mensen zijn: Kees Bikker, Henk Bovekerk, Anja Maasland, Ferry Verheij en Jaccolien Wallaard. In het boek komen veel mensen uit het dorp zichzelf tegen. Op tachtig pagina’s in full color komt veel aan de orde, waaronder: de bijnamen die dorpelingen elkaar geven, het Dorpsberaad, het boerenleven, de dorpsdokters, de kerken en kroegen en ondernemers.

Verkrijgbaar
Tijdens de presentatie ontvangen een lid van het college van burgemeester en wethouders en erelid Gerrit Boon van de Verenigingsraad de eerste exemplaren.
Tot en met 6 november is het boek te bestellen voor 10 euro. Na die datum kost het 15 euro. Het boek is verkrijgbaar bij de Verenigingsraad.

Bron: Het Kontakt van 4 november 2009