Mogelijk studie naar een extra rijstrook A15

Dossier A27/A15 geplaatst op dinsdag 4 augustus 2009

Trefwoorden: a15, verbreding

Volgens de Zwijndrechtse burgemeester Antoin Scholten zullen de Drechtsteden het consortium van havenbedrijven niet in de weg staan bij de realisatie van een containerterminal op industrieterrein Polder Nieuwland in Alblasserdam.  Als het volgens plan verloopt moet het containertransferium eind 2011 in gebruik worden genomen.
 
Verbreding A15 tussen Alblasserdam en Gorinchem
Echter de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht zijn niet gelukkig met deze ontwikkeling waarbij Papendrecht de kont tegen de krib heeft gegooid. De Alblasserdamse gemeenteraad heeft via een motie die door alle partijen werd ondersteund een aantal voorwaarden gesteld zodat de leefbaarheid wordt gewaarborgd. Eén van die voorwaarden is dat de planstudie voor verbreding van de A15 wordt opgepakt. Het Rijk bekijkt de mogelijkheden en maakt in november duidelijk of ze een studie gaat verrichten naar een extra rijstrook tussen Alblasserdam en Gorinchem.
 
Bron:  Het Kompas Sliedrecht
Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap