Kulturhus Arkel

Dossier Arkel geplaatst op zondag 2 augustus 2009

Trefwoorden: arkel, dorpshuis, het nieuwe centrum, meedenken

Het centrum van Arkel wordt geherstructureerd. De gemeente wil in het nieuwe centrum een nieuw dorpshuis realiseren. Het gaat om een zogenaamd Kulturhus: een gebouw dat onderdak kan bieden aan diverse maatschappelijke voorzieningen (welzijn, zorg, cultuur).
 
Inbreng
Een Kulturhus is uitdrukkelijk ook een plek van ontmoeting, waar mensen even binnenlopen voor een kop koffie en een praatje. Het gaat om een voorziening waar álle inwoners van Arkel gebruik van kunnen en willen maken. 
Voor het realiseren van het nieuwe Kulturhus is de inbreng van de inwoners van Arkel onmisbaar. Deze inbreng wil het gemeentebestuur vanaf de maand september op twee manieren inventariseren.
 
Inspiratieavond
Ten eerste krijgen een aantal inwoners van Arkel een uitnodiging voor een inspiratieavond. Tijdens die avond gaan zij met elkaar in gesprek over hun wensen voor het nieuwe Kulturhus en over de bijdrage die zij zelf zouden willen leveren aan het reilen en zeilen daarvan. Na de inspiratieavond onderzoeken zij of er draagvlak is voor hun wensen en ideeën en besreken ze met elkaar de resultaten van hun enquêtes, welke vervolgens aan de gemeente worden aangeboden.
 
Mening
Ten tweede worden alle inwoners van Arkel gevraagd hun mening te geven over de invulling van het nieuwe Kulturhus. In september ontvangt iedereen een brief met een antwoordkaart. Deze antwoordkaart kunt u ingevuld met uw wensen naar de gemeente sturen.

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Kulturhus Arkel ' (1)

arkel is leuk

nou arkel is een leuke dorp en ik zit daar op school en daar heb leuke vrienden

Geplaatst door leroy op vrijdag 13 november 2015

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap