Nieuw fietspad langs Vlietskade Arkel

Dossier Arkel geplaatst op donderdag 23 juli 2009

Trefwoorden: nieuw fietspad, veiligheid van schoolroutes

Nieuw fietspad langs Vlietskade Arkel
Het Waterschap Rivierenland verwacht dat in het laatste kwartaal van 2010 een fietspad kan worden aangelegd langs de Vlietskade tussen Arkel en Gorinchem.
 
Positief
Het Waterschap heeft een duidelijke voorkeur voor het tracé. Recent zijn gesprekken gevoerd met vier grondeigenaren, waaronder de NS. Die grond moet het Waterschap kopen om het fietspad aan te kunnen leggen. Volgens woordvoerder Marius van Herpen zijn de gesprekken positief verlopen. ,,Betrokkenen zijn bereid mee te werken, maar de gronden moeten nog wel gekocht worden.''

Station Arkel
Het vrijliggend fietspad van bijna drie kilometer lang en drieënhalve meter breed moet als het aan het Waterschap ligt, vanaf de Gorcumse Haarweg tot aan het spoor langs de Vlietskade komen. Vandaar tot aan het station in Arkel loopt het tracé dan langs de parallelweg aan de andere kant van het water. Die weg is nu alleen beschikbaar voor landbouwverkeer.

Veiligheid van schoolroutes
Het fietspad kwam in beeld nadat een onderzoek van het Waterschap naar de veiligheid van schoolroutes in de regio uitwees dat de route van de omliggende dorpen naar de scholen aan de Hoefslag als onveilig werd aangemerkt. Daar kwam nog eens bij dat in september 2007 twaalf scholieren min of meer ernstig gewond raakten toen zij 's morgens vroeg werden aangereden door een automobilist die de macht over het stuur verloor. Dagelijks rijden honderden scholieren vanuit de dorpen over de Vlietskade.
 
Bron: AD Rivierenland
Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap