Geen A27-afrit bij Hoornaarse Groeneweg

Dossier A27/A15 geplaatst op woensdag 24 juni 2009

Trefwoorden: a27, leefbaar schelluinen, spoorlijn

De verbreding van de A27 en een eventuele bijbehorende spoorlijn tussen Breda en Utrecht moeten zo sober mogelijk aangepakt worden. Dat vindt het Giessenlandse college.
 
In het plan is de komst van een nieuwe afrit van de rijksweg ter hoogte van de Groeneweg in Hoornaar van tafel. Dat deelde het college dinsdag mee. “Rijkwaterstaat is bezig met een onderzoek om parallelwegen aan te leggen langs de A27 en de A15, om zo het nieuwe Gorcumse bedrijventerrein Groote Haar te kunnen ontsluiten”, legde wethouder Hans Freije uit.
 
Zo groen mogelijk
Het Giessenlandse gemeentebestuur steekt in op het zo groen mogelijk houden van de gemeente. Maar niet met de hakken in het zand, benadrukte burgemeester Els Boot. “Samen met de regio willen we een visie ontwikkelen over de zaken die onze kant opkomen. Je moet niet vergeten dat de verbreding van de A27 en een nieuwe spoorlijn ons ook mogelijkheden biedt. Onze inwoners zullen minder in de file staan en het zal op het sluipverkeer in de Giessenlandse dorpen een gunstige invloed hebben.”
 
Nut en noodzaak?
Een aansluiting tussen de bestaande Merwede-Lingelijn en de nieuwe spoorlijn staat wat Giessenlanden betreft nog wel ter discussie. Hierdoor zouden passagiers zonder overstap van Dordrecht naar Utrecht kunnen reizen. Freije: “Ten eerste moet nut en noodzaak van zo’n verbinding nog bewezen worden. Levert het niet hoeven over te stappen in Gorinchem echt zoveel extra reizigers op? En bij de plek van de verbindingslijn, ten zuiden van Hoogblokland, hebben wij onze vraagtekens.” De eventuele komst van een nieuw station in Gorinchem, op de kruising van de twee spoorlijnen, zorgde voor onrust in Schelluinen. “De sportvelden die moeten wijken voor het station zouden wat ons betreft niet in de richting van Schelluinen moeten komen. En ook bij een kantoorpark bij het station hebben wij vraagtekens. Schelluinen en omgeving mag in ieder geval niet vol- en ombouwt worden.”
 
Bron: Het Kontakt van 24 juni 2009

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap