Opgravingen in Hoornaar

Dossier Hoornaar geplaatst op donderdag 13 september 2007

Trefwoorden: hoornaar, wozoco

De duizenden jaren oude opgravingen aan de Lage Giessen in Hoornaar beheersen het komende jaar het leven van de omwonenden.

Archeologisch onderzoek

De bewoners vrezen voor mogelijke schade aan hun huis. Vorige week hebben Leidse studenten in een proefsleuf tussen de supermarkt en het woonhuis van familie de Boon aan de Lage Giessen in Hoornaar gezocht naar resten van bewoning. De studenten hebben scherven aardewerk en vuurstenen gevonden. De gemeente wil op deze locatie een woonzorgcomplex realiseren. Voordat er met de bouw kan worden gestart gaf de provincie de opdracht om archeologisch onderzoek te verrichten.

Schrale oogst!
Het onderzoek toont aan dat op deze donk bewoning plaats heeft gevonden. Wel is duidelijk dat men nog niet op de juiste plaats van deze bewoning zit, waardoor het totale aantal vondsten tegenvalt. Naast het aardewerk van  kookpotten heeft men ook vuurstenen werktuigen gevonden zoals een pijlspits en schrabbers om huiden mee schoon te maken. Op basis van de eerste analyse in het veld -  lijkt het te gaan om een vindplaats van zo'n 4000 tot 3000 jaar voor Christus.

Waar gaan bouwen?
Het eerste archeologisch onderzoek is afgerond. Via een rapportage zullen de gemeente en de provincie binnenkort worden geïnformeerd. Afhankelijk van de resultaten zal er, in overleg met de provincie, worden bezien op welke locatie er binnen het betreffende gebied mag worden gebouwd.

 Bron: Het Kompas van 5 september 2007


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap