Historische Vereniging tegen sloopplannen in Arkel

Dossier Arkel geplaatst op vrijdag 23 november 2007

Trefwoorden: nieuwbouw

De Historische Vereniging Arkel en Rietveld is tegen de rigoureuze sloopplannen rondom de Folkertstraat in Arkel.

Erfgoed

,,Met het spaarzame erfgoed dat er nu nog is moeten we zuinig omgaan", stelt de vereniging. Dat de woningen niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen is best mogelijk, maar er zijn nog steeds bewoners, huurders of eigenaren, die daar geen moeite mee hebben. De historische vereniging wil dat de gemeente Giessenlanden de gehele Folkertsstraat tot beschermd dorpsgezicht te benoemen. ,,Voor nieuwbouw is dan het bouwen in overeenkomstige stijl gewaarborgd”. Verder vraagt de vereniging om een aantal van de voor sloop op de nominatie staande panden te behouden.

Ons Dorp

De Historische Vereniging is nauw betrokken bij de bebouwing in Arkel. “Ons dorp, met een geschiedenis die teruggaat tot de eerste naamsvermelding in 983 heeft weinig waardevolle bouwwerken. Door het slopen in de loop der jaren is bijna niets terug te vinden uit die ruim 1000 jaar", aldus de vereniging.

Bron: Stad Gorinchem van november 2007