Noordeloos krijgt nieuwe bushaltes

Dossier Noordeloos geplaatst op donderdag 17 januari 2008

Trefwoorden: openbaarvervoer

De Provincie Zuid-Holland wil bijna de helft (49 procent) van de bushaltes beter toegankelijk maken. Hierdoor kunnen reizigers met een lichamelijke handicap zelfstandig gebruik maken van het openbaar vervoer.

N214

Het afgelopen jaar is al een begin gemaakt met het verbeteren van bushaltes. Langs provinciale wegen zijn dertig toegankelijke bushaltes gerealiseerd. Dit jaar volgen er nog dertig. In Noordeloos worden dit jaar twee nieuwe haltes gebouwd langs de provinciale weg N214. 

Toegankelijkheid

In 2007 hebben Gedeputeerde Staten ingestemd met een plan om tot en met 2010 een bedrag van 12,4 miljoen euro beschikbaar te stellen. Daarmee moet bereikt worden dat in 2015 tachtig procent van de doelgroep een toegankelijke reis per bus kan maken. Bij het verstrekken van vergunningen aan openbaar vervoerders stelt de provincie ook eisen aan de toegankelijkheid van bussen en treinen. De meeste bushaltes vallen onder de verantwoordelijkheid van gemeenten en waterschappen. Door subsidie te verlenen, stimuleert de provincie verbetering van de toegankelijkheid van deze haltes. 

Bron: Het Kontakt van 11 januari 2008


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap