Aankoop Rabo-kantoor Noordeloos in de wacht

Dossier Noordeloos geplaatst op maandag 19 januari 2009

Trefwoorden: noordeloos

De gemeente Giessenlanden trok in november twee ton uit om het onderkomen van de Rabobank in Noordeloos te kopen, maar de daadwerkelijke aanschaf heeft nog niet plaatsgevonden.

Dat stelt wethouder Hans Freije. Hij beschouwt het overigens als goed nieuws dat het Rabo-kantoor in Noordeloos langer open blijft. "En wat betreft de eventuele vestiging van een bibliotheek in dit pand: het is de bedoeling dat we eerst onderzoeken of er behoefte is aan zo'n bieb. Het onderzoek naar nut en noodzaak hiervan is nog niet uitgevoerd." Tijdens de raadsvergadering van 6 november liet alleen het CDA weten sowieso voor de komst van een bibliotheek te zijn. ChristenUnie, PvdA en Gemeentebelangen willen pas over een bieb praten als de opbrengst uit de verkoop van het gemeentelijk woningbedrijf ter sprake komt.

Vragen

De VVD’er Bert Snoek stelt donderdag tijdens de raadsvergadering vragen over dit onderwerp. Wat betreft de liberalen moet, gezien de nu ontstane situatie, een beslissing over een eventuele bestemming als bibliotheek overgelaten worden aan de gemeenteraad die na maart 2010 aantreedt.

Rabo Noordeloos blijft langer open

Het Rabobank-kantoor in Noordeloos blijft toch open tot 1 januari 2011. De leden van het actiecomité Noordeloos Open, die protesteren tegen de voorgenomen sluiting van het kantoor, en Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost zijn het hierover eens geworden. In de zomer van 2010 gaan de twee partijen weer met elkaar in gesprek om de toekomst van het kantoor te bepalen. Een aantal leden en klanten van kantoor Noordeloos gaan een klankbordgroep vormen. Deze groep zoekt gezamenlijk naar oplossingen voor eventuele knelpunten in de dienstverlening.

Bron: Het Kontakt van 19 januari 2009