'Hoornaar zegt nee tegen hoogbouw!

Dossier Hoornaar geplaatst op woensdag 29 april 2009

Trefwoorden: hoornaar, nieuwbouw

De inwoners van Hoornaar zien helemaal niets in de hoogbouw op de plek van het voormalige gemeenschapshuis, in het centrum van het dorp. Daarvan zijn omwonenden van de 'bouwlocatie meer dan overtuigd. Hun bezwaren tegen de nieuwbouwplannen op deze plek sorteerden geen effect. Vandaar dat drie van hen - Marina Boom, Wil Boom en Carlo Klein - de handen in elkaar sloegen en vorige week een handtekeningenactie opzetten.

 

Zeshonderd handtekeningen
Het resultaat overhandigden ze afgelopen week aan wethouder Hans Freije, die de honneurs waarnaam van de vakantie vierende Berend Buddingh. Hij kreeg ruim zeshonderd handtekeningen in zijn handen gestopt. "Het is de afgelopen dagen hard werken voor ons geweest, licht Marina Boom toe. "Maar we wilden heel graag de helft van de 1330 stemgerechtigde inwoners van Hoornaar bereiken. En dat is gelukt. De omwonenden hebben drie belangrijke bezwaren tegen de nieuwbouwplannen: de hoogte, de plek en het verdwijnen van het groen. "De nieuwbouw wordt zon twaalf meter hoog en komt aan de rand van de weg, dus niet alleen op de plek waar vroeger het gemeenschapshuis stond. Daarvoor moeten de bomen die daar staan gekapt worden en verdwijnt het gras. En dat terwijl dit plein kleinschalig opgezet zou worden, met behoud van de groene uitstraling.
Daarnaast zijn de omwonenden bang dat ze door de hoogte van de nieuwbouw een groot deel van hun privacy kwijtraken. "Er zijn straks vele ramen die direct inkijk geven in de omliggende woningen.
Volgens de actievoerders realiseren veel inwoners van Hoornaar niet dat het zon groot nieuw complex gaat worden, dat langs de rand van de weg komt.
Maar toen dat eenmaal duidelijk was, kregen de verzamelaars van de handtekeningen overal een warm onthaal. "Zon 98 procent was het met ons eens. De mensen wilden echt heel graag tegen. Hoornaar zegt hiermee massaal nee tegen deze hoogbouw.
 
Past niet in Hoornaar
Voor de volledigheid: de omwonenden vinden het plan op zich, een boerderijachtige opzet waarin appartementen komen, niet verkeerd. "Het ziet er best mooi uit, maar het past niet in Hoornaar. Alles wordt hier al zo op elkaar gebouwd. Op deze plek hadden wat ons betreft gewone rijtjeshuizen kunnen komen. Het is goed voor het dorp dat er een stuk levendigheid bijkomt, maar niet in de vorm van hoogbouw.
Wethouder Hans Freije geeft in een reactie aan vooral veel zienswijzen binnen te hebben gehad op de aangevraagde kapvergunning van de bomen. "Al deze reacties, ook die van de omwonenden, gaan we de komende tijd bekijken om daar een reactie op te kunnen geven. Dan beslissen we ook of we de bouwplannen al dan niet aanpassen. Ik moet daarbij wel zeggen dat er al een lang voortraject is geweest, met twee informatieavonden waarop iedereen zijn of haar zegje kon doen.
Bron: Het Kontakt van 28 april 2009


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap