Van de naamgever mag Plein 983 ietsje kleiner

Dossier Arkel geplaatst op vrijdag 7 november 2008

Trefwoorden: arkel

Bij het overhandigen van de handtekeningen, naar aanleiding van een enquête gehouden onder de inwoners van Arkel,hield Hans Meijer namens de Historische Vereniging Arkel en Rietveld een vurig pleidooi voor het ongewijzigd behoud van Plein 983 en het grasveld.

Uitgangspunt van de Historische Vereniging Rietveld en Arkel is dat er voldoende andere locaties zijn waarop een nieuw dorpshuis Odina zou kunnen komen  “Al twintig jaar vinden op het Plein 983 allerlei activiteiten plaats”, gaf Hans Meijer de waarde van de open plek in Arkel aan. “De kermis, de dodenherdenking, het vijfjaarlijkse feest, het timmerdorp, de rommelmarkten en ga zo maar door. De uitslag van onze enquête bewijst dat een groot gedeelte van Arkel er belang bij heeft dat er niet wordt gebouwd op het plein en het naastgelegen trapveldje. Het is het troetelkindje van ons dorp. Wethouder, wij hopen dat u deze inspraak serieus neemt en wij verzoeken u uw zienswijze te herzien.”

Dorpshuis in het centrum

Wethouder Buddingh’ was onder de indruk van de hoeveelheid handtekeningen. “Het is een overduidelijk signaal. Dit moeten we meenemen in onze overwegingen.” Ondanks deze hoopgevende woorden hield hij vast aan het bebouwen van Plein 983. Buddingh’ wierp daar een ander licht op: “Het is onjuist dat het plein en het grasveld zouden verdwijnen. Ook na de bouw van een nieuw Odina en een kerkelijk gebouw kunnen de meeste activiteiten daar gewoon nog plaatsvinden. Er blijf meer dan voldoende ruimte over. En wat betreft de alternatieve locaties: het dorphuis moet in het centrum van Arkel komen. Ik maak me geen zorgen over Plein 983. ”

Bron: Het Kontakt van 3 november 2008