Ontsluiting Arkel via de Vlietskade?

Dossier Arkel geplaatst op zaterdag 23 augustus 2008

Trefwoorden: structuurvisie

Bij de centrumontwikkeling in Arkel is sprake van een alternatieve ontsluiting voor het verkeer aan de zuidzijde van het dorp, via de Vlietskade naar Gorinchem. Het verkeer komt dan uit op de Haarsekade of de Mollenburgseweg in Gorinchem. Het is de bedoeling dat daarmee tevens de bedrijven aan de Vlietskade beter bereikbaar worden.

Toegankelijkheid

De tweede ontsluitingsweg moet de dorpskern van Arkel ontzien. ,,Zowel de verkeerscirculatie in als de ontsluiting van de kern is momenteel verre van ideaal," aldus wethouder verkeer Hans Freije van Giessenlanden. ,,Er is veel sluipverkeer over de Schoolstraat en de toegang tot het Raadhuisplein is een flessenhals, die voor oponthoud zorgt. Naast de toegankelijkheid van de kern is tevens de veiligheid in het geding. In geval van calamiteiten zijn delen van Arkel moeilijk bereikbaar voor hulpverleners."

Verkeersdruk omlaag
Arkel krijgt een tweepolig centrum; het Raadhuisplein en rond de nieuwe Peperhof, Plein 983. De Schoolstraat wordt daarbij de doorgaande verbinding tussen beide centra. Volgens de gemeente moet daarom de verkeersdruk op deze route omlaag. ,,Daarom moeten we kijken naar een alternatieve ontsluiting via de Vlietskade," aldus Freije. Daarbij speelt tevens de bouw van een nieuwe woonwijk aan de zuidzijde van Arkel een rol. Het is nog niet bekend waar en hoe groot die wijk zal worden.

Bron: Stad Gorinchem augustus 2008


Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap