Hoogste VVD-onderscheiding voor Gerrie den Braven

van het Bestuur geplaatst op woensdag 21 mei 2008 door Bestuur

Trefwoorden: gerrie den braven, onderscheiding, voorjaarsledenvergadering

Oud-raadslid Gerrie Den Braven-Naaktgeboren van de gemeente Giessenlanden heeft de hoogste VVD-onderscheiding gekregen. Tijdens de voorjaarsledenvergadering in Odina te Arkel werd zij onderscheiden met de Mr. D.U. Stikker Plaquette. Het onderscheidingsteken met de bijbehorende oorkonde kreeg zij uit handen van de burgemeester van Amstelveen, Mr. Jan van Zanen, tot het weekend van 24 mei, de landelijk voorzitter van de VVD. Hij wordt opgevolgd door de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten.

Van Zanen schetste de grote verdiensten van Gerrie den Braven. Zij maakte 22 jaar deel uit van het openbaar bestuur. Eerst als raadslid en wethouder van de voormalige gemeente Hoogblokland en later als raadslid van de gemeente Giessenlanden. Mevrouw Den Braven nam in januari van dit jaar afscheid van de gemeenteraad van Giessenlanden. Zij werd opgevolgd door Bert Snoek uit Schelluinen.

In de afdelingsledenvergadering in Arkel werd mevrouw Den Braven ook toegesproken door voorzitter Arie van Noordenne en door mevrouw Ellen Kist, raadslid van de VVD in Gorinchem; mevrouw Kist vestigt zich medio dit jaar in Arkel. Van beiden kreeg mevrouw Den Braven ondermeer bloemen.