Aanpak A27 Houten-Hooipolder uitgesteld van 2016 naar 2019

Dossier A27/A15 geplaatst op woensdag 13 maart 2013

Trefwoorden: a27

Drie jaar uitstel voor de aanpak van de A27 tussen Houten en Hooipolder; dat is het gevolg van de bezuinigingen van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder stond voor 2016 op de planning. De minister wil de start van de werkzaamheden nu uitstellen naar 2019. Het project zou dan tussen 2023 en 2025 afgerond moeten zijn.

Dit project valt daarmee niet onder de werkzaamheden die zonder aanpassingen worden uitgevoerd, maar ook niet tot de projecten die sneuvelen. Door het uitstellen van dergelijke projecten hoopt minister Schultz haar bezuinigingsopgave van enkele miljarden te halen, zonder daarbij teveel te hoeven schrappen.

Planning
Wethouder Jan de Groot van de gemeente Giessenlanden heeft er een dubbel gevoel bij. "Aan de ene kant zijn we heel blij dat de aanpak van de A27 nog steeds op de planning staat. Ik ben wel bezorgd geweest dat het helemaal niet door zou gaan."

"Aan de andere kant heeft deze vertraging voor ons mogelijk wel consequenties. Door de toename van files en verstoppingen kan er meer sluipverkeer door onze gemeente komen. Zeker gezien de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Gorinchem-Noord, dat sterk gekoppeld is aan een directe ontsluiting met de A27. Voor ons is het van groot belang, om ervoor te zorgen dat het verkeer van en naar dit terrein rechtstreeks via de rijksweg gaat."

Realiteit
De gemeenten langs de A27 overleggen op korte termijn om tot een gezamenlijke meningsvorming te komen. "Als het enigszins mogelijk is om de werkzaamheden eerder te laten beginnen, zullen we dat uiteraard proberen. Maar we moeten de realiteit wel onder ogen zien en blij zijn dat dit project nog op de kaart staat."


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Aanpak A27 Houten-Hooipolder uitgesteld van 2016 naar 2019' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap