Gezondheidspark Giessenburg gaat niet door

Dossier Giessenburg geplaatst op vrijdag 8 februari 2013

Trefwoorden: burgerinitiatief

Het plan van een groep ondernemers uit Giessenburg om naast zwembad ‘De Doetse Kom’ een park met welzijn, zorg en sportfaciliteiten aan te leggen gaat niet door. Onlangs hebben de partijen met de gemeente om de tafel gezeten en geconstateerd dat het vooruitstrevende plan financieel niet haalbaar is. De ondernemers, die zich in 2011 hebben verenigd in Welzijn en Sport Giessenlanden’ (WSG), krijgen de begroting helaas niet sluitend.

Van zwembad tot gezondheidspark
De aanleiding voor de plannen van de ondernemers was de te behalen bezuinigingsdoelstelling voor het zwembad de komende jaren. De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat met ingang van 2014 de vier zwembaden van Giessenlanden geheel geprivatiseerd moeten zijn. De ondernemers hoopten met het gezamenlijk initiatief de toekomst van het zwembad in Giessenburg voor een langere periode veilig te stellen. Dit wilde men doen door naast het zwembad een nieuw gezondheidspark te ontwikkelen. Het was de bedoeling dat met de inkomsten uit dit gezondheidspark de bezuiniging op subsidie gecompenseerd kon worden. Uit de laatste berekeningen blijkt echter dat de begroting helaas niet sluitend te krijgen is. Daarom is er gezamenlijk besloten dat het project geen doorgang zal vinden.
 
Toekomst zwembad
Zowel ondernemers, zwembadstichting als gemeente betreuren het dat het oorspronkelijke plan niet uitgevoerd kan worden. Het plan was een goed burgerinitiatief om het zwembad langer open te houden. Het niet doorgaan van het plan wil echter niet zeggen dat zwembad ‘De Doetse Kom’ op korte termijn gaat sluiten. De gemeenteraad heeft aangegeven dat alle zwembaden voor de privatisering een verzelfstandigingsbuffer mee krijgen. Deze privatisering wordt op dit moment verder uitgewerkt en wordt binnen afzienbare tijd besproken in de gemeenteraad. Indien er in de tussentijd nieuwe initiatieven worden aangereikt die kunnen zorgen voor een langere openstelling van ‘De Doetse Kom’ dan is dat zeker bespreekbaar.
 
Bron: Gemeente Giessenlanden van 7 februari 2013

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Gezondheidspark Giessenburg gaat niet door ' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap