Anton Barske voorgedragen als nieuwe burgemeester Gorinchem

Regionale politiek geplaatst op woensdag 19 december 2012

Trefwoorden: buurgemeenten

De heer A.C. (Anton) Barske (GroenLinks) wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Gorinchem. De gemeenteraad heeft dit op dinsdag 18 december besloten in een extra raadsvergadering op voorstel van de vertrouwenscommissie.
 
Anton Barske (56) is burgemeester van de gemeente Stein (Limburg) vanaf 2004. Daarvoor was hij vier jaar burgemeester in Ambt Montfort. Hij studeerde geschiedenis en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Barske is getrouwd en heeft twee kinderen.
 
De gemeenteraad van Gorinchem omschrijft Barske als een plezierige persoonlijkheid die zich goed kan identificeren met de positie van burgervader. Hij is een stevige en ervaren bestuurder en wordt geacht de verbindende rol te vervullen binnen en buiten Gorinchem, snel een effectief netwerk op te zetten en een goede balans te bieden in zijn (proces)verantwoordelijkheid als voorzitter van de raad en zijn inhoudelijke bijdrage als voorzitter van het college. Zijn inhoudelijke ervaring is vooral sterk als het gaat om veiligheid, regionale samenwerking en krimpproblematiek.
 
Met de voordracht van Anton Barske door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om de nieuwe burgemeester op 4 april 2013 te installeren als burgemeester.
 
Bron: Gemeente Gorinchem van 18 december 2012

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Anton Barske voorgedragen als nieuwe burgemeester Gorinchem' (1)

Officeel benoemd

Anton Barske is door het ministerie van Binnenlandse Zaken officieel benoemd tot burgemeester van Gorinchem.
Met ingang van 2 april 2013 volgt drs. A.C. (Anton) Barske de huidige burgemeester Piet IJssels (PvdA) op die met pensioen gaat.

Geplaatst door Redactie op woensdag 16 januari 2013

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap