Waarnemend burgemeester Molenwaard

Regionale politiek geplaatst op zondag 9 december 2012

Trefwoorden: buurgemeenten

Dirk van der Borg is door de commissaris van de Koningin in Zuid-Holland benoemd tot waarnemend burgemeester van Molenwaard. Van der Borg is sinds 2006 burgemeester van Graafstroom. Die gemeente gaat per 1 januari op in de fusiegemeente Molenwaard. Hij is 57 jaar en lid van het CDA.
De burgemeestersvacature in Molenwaard is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland.

Unaniem voorgedragen
De commissaris heeft na overleg met de beoogd fractievoorzitters van de gemeenteraad van Molenwaard besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen. Na een gesprek met de heer Van der Borg hebben de beoogd fractievoorzitters hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester.
De heer Van der Borg is in maart van dit jaar unaniem herbenoemd in Graafstroom. Eerder was hij gemeentesecretaris van de gemeente Rijssen, projectleider van de herindeling van Rijssen en Holten, en gemeentesecretaris van de fusiegemeente Rijssen-Holten.
 
Nieuwe burgemeester na de zomer
De procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester wordt in het eerste kwartaal van 2013 gestart. Naar verwachting treedt na de zomer van 2013 de kroonbenoemde burgemeester aan.
 
Bron: Het Kontakt van 7 december 2012

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Waarnemend burgemeester Molenwaard' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap