RSD-AV beste Sociale Dienst van Nederland 2012

Dossier Sociaal geplaatst op dinsdag 4 december 2012

Trefwoorden: gemeenschappelijke regeling

De Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is de beste sociale dienst van Nederland 2012. Deze verkiezing werd donderdag 29 november afgesloten met de prijsuitreiking tijdens het VNG Divosa Najaarscongres 2012. De innovatieve en verbindende werkwijze van de RSD-AV was voor de jury doorslaggevend in het toekennen van de eerste prijs. De sociale diensten van Apeldoorn en Menterwolde eindigden als tweede en derde.

Initiatieven
In het juryrapport wordt de vernieuwende werkwijze van de RSD-AV geprezen.
De aanstaande samenwerking met de sociale werkvoorziening Avelingen Groep wordt daarin specifiek genoemd, alsmede de initiatieven om werkgevers aan zich te binden en zo re-integratieprojecten te laten meefinancieren. Daarvan is de Stichting Behouden Vaart een mooi voorbeeld, waarin boten worden opgeknapt als leerproject voor werklozen.

Op één lijn
Verder stelt de jury dat de RSD-AV optimaal gebruik maakt van de kracht van de regio en van partners als de Formulierenbrigade, Stichting Leergeld en Alfacheque AV. Ook is er waardering voor de wijze waarop negen gemeenten op één lijn zitten binnen het werkgebied en de bereidheid om te leren van andere sociale diensten. Onderscheidend tenslotte noemt de jury de consistente manier waarop de RSD-AV zijn strategie doorvoert in het beleid. Op een vernieuwende manier wordt de kwaliteit verbeterd, worden de kosten beperkt en de effectiviteit verhoogd.

Netwerken
Verbinding en innovatie golden binnen de RSD-AV altijd al als kernwaarden. Steeds wordt de meest effectieve inzet van budgetten gezocht en wordt ernaar gestreefd om zichzelf te blijven ontwikkelen. Daarbij staat het verbinden van netwerken voorop, samen met het maatschappelijk middenveld, onderwijs, werkgevers en instanties.

Bron: RSD-AV

Reacties op 'RSD-AV beste Sociale Dienst van Nederland 2012' (0)