Honderd woorden van Ad van Duin, 'Asielhond adopteren'

100 woorden van geplaatst op zondag 21 oktober 2012

Trefwoorden: hondenbelasting, opinie

 
'Asielhond adopteren'
 
Hondenbelasting een overblijfsel uit het verre verleden toen de honden nog voor de kar stonden, nu een extra belastinginkomstenpost voor gemeenten. Ruim 300 gemeenten innen dit nog steeds om hun begroting sluitend te krijgen.
Wat levert men hiervoor? Eigenlijk weinig, ja de subsidie voor de zorgplicht richting dierenasiel, subsidie voor de dierenambulance, hondenuitlaat veldjes en niet te vergeten de kosten voor de handhaving. Het overgrote deel is een opbrengstenpost geworden, dat direct naar de algemene middelen gaat.
 
Ook in Giessenlanden staat de hondenbelasting nog steeds op de begroting. Eén van de voorstellen van het college is om de hondenbelasting te verhogen.
Dit voorstel heeft in relatie tot de verslechterende conjunctuur het risico dat er nog meer honden richting dierenasiel kunnen gaan!
Ter voorkoming van overvolle dierenasiels denkt de VVD fractie aan een voorzorgsmaatregel. Namelijk voor een ieder in de gemeente Giessenlanden die een asielhond wil adopteren krijgt het baasje één jaar vrijstelling van de hondenbelasting. Dit zou kunnen in de vorm van een kwijtschelding of eenmalige subsidie. Het college staat nu voor de kar, om een passend voorstel te maken!
 
Ad van Duin
 

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Honderd woorden van Ad van Duin, 'Asielhond adopteren'' (1)

mee eens!

Helemaal mee eens. Eindelijk eens iemand die snapt dat je iets goeds beter kan belonen!
m.v.g.
S.M. v.d. Giessen

Geplaatst door Sm vd giessen op vrijdag 26 oktober 2012

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap