VVD-ZH: “Floriade 2022 is een unieke kans”

Provinciale politiek geplaatst op woensdag 20 juni 2012

Trefwoorden: economie, provincie z-h

Organisatie van de Floriade in 2022 is een unieke kans voor de economie van Zuid-Holland. Dat vindt de Statenfractie van de VVD. De liberalen steunen dan ook het voorstel van het college om te proberen de Floriade naar Lansingerland en Zoetermeer te halen.

De Floriade in 2022 is zo'n kans

VVD-Statenlid Herman van Santen erkent dat 3,3 miljoen euro, het bedrag dat de provincie kwijt is aan de organisatie, veel geld is. “Maar je moet je niet blindstaren op dat bedrag. Als je er echt in gelooft en met optimisme de schouders eronder zet, kan het rendement voor Zuid-Holland wel eens veel hoger zijn.”

Van Santen benadrukt dat de greenports één van de topsectoren van onze economie zijn. “De welvaart van onze provincie is daar ontzettend afhankelijk van. Laten we ons ondernemend opstellen en gaan voor een Floriade waarvan de investeringen ook lange tijd na de tentoonstelling nog hun vruchten afwerpen.”

De VVD stelt wel de voorwaarde dat de provincie er niet voor opdraait als 3,3 miljoen niet genoeg blijkt te zijn. De partij is echter bereid deze diepte-investering te doen. Van Santen: “Problemen hoef je niet zelf te bedenken, dat doen anderen wel voor je. Kansen moet je grijpen. De Floriade is zo'n kans.”

 

 

 

 Statenlid ZH, Herman van Santen

Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'VVD-ZH: “Floriade 2022 is een unieke kans”' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap