Enthousiasme voor (land)windmolens in Zuid-Holland neemt steeds meer af!

Dossier Duurzaam & Energie geplaatst op dinsdag 1 mei 2012

Trefwoorden: provinciale staten, windmolens, zh

Naast het schrappen van de Sliedrechtse windmolenlocatie komen er nu ook geen windmolens langs de N11 bij Alphen aan den Rijn. Een meerderheid van Provinciale Staten stemde voor een VVD-motie met die strekking. Volgens de liberalen passen de windmolens niet bij het groene achterland. Er was daarvoor geen draagvlak onder de bevolking.

Niet passen = niet gewenst

VVD-Statenlid Herman van Santen is tevreden met het besluit van Provinciale Staten: “De VVD staat voor consequent beleid. Als wij locaties niet vinden passen in het landschap, dan vinden wij die locaties dus niet gewenst.” Van Santen stoort zich wel aan de discussie: “Iedereen vindt windenergie prachtig, maar de molens moeten wel altijd in de achtertuin van iemand anders terechtkomen. Daar doen wij niet aan mee. Locaties moeten worden bepaald op grond van realistische afwegingen.”

Windmolenkerkhof?

De VVD kijkt ook naar de toekomst. De partij wil daarom van Gedeputeerde Staten weten wat er met de molens gebeurt als ze niet meer worden gebruikt.

Bron: VVD Statenfractie Zuid-Holland


Laat een reactie achter

Naam:
*
E-mail:
*
Titel:
Reactie:
*

Reacties op 'Enthousiasme voor (land)windmolens in Zuid-Holland neemt steeds meer af!' (0)

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap