Dossier Milieu & Groen

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u meer lezen, klik dan op één van de teksten!

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

'Noodklok voor de Waard'

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op maandag 9 februari 2009

Al vele jaren luidt de werkgroep Planologie van de Natuur en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) de noodklok over de ontwikkeling van het gebied Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Lees meer

Landgoederen in opkomst

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op zaterdag 17 januari 2009

Agrarische gronden worden op steeds meer plekken in de regio omgevormd tot landgoederen. De meest recente aanvraag is die van Amsterdammer Willem de Lint. Hij wil de voormalige landgoederen Engelenburg en Frissestijn in Herwijnen weer in ere herstellen.

Lees meer

Inspraak waterbeheerplan Waterschap Rivierenland

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op vrijdag 9 januari 2009

Het ontwerp-Waterbeheerplan 2010-2015 van Waterschap Rivierenland ligt tot en met maandag 16 februari ter inzage op de gemeentehuizen in het rivierengebied en het waterschapskantoor in Tiel. Het plan beschrijft welke taken het waterschap wil gaan uitvoeren in de periode van 2010 tot en met 2015. Iedereen kan op het plan reageren door een inspraakreactie in te dienen.

Lees meer

Oliewinning in de Alblasserwaard

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op donderdag 18 december 2008

Northern Petroleum Nederland BV begint in 2010 aan de exploitatie van het olieveld in Ottoland. Tweederde van de olievoorraad ligt onder Giessenlands grondgebied. Uit twee onderzoeken is gebleken dat geen schade aan woningen wordt verwacht in de 25 jaar dat de winning van het zwarte goud gaat duren.

Lees meer

Bewoners gaan schade olieboring opnemen

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op woensdag 10 december 2008

Bezorgde Giessenburgers kregen dinsdagavond, tijdens een informatieavond, het advies om alle hoeken en gaten van hun huis te fotograferen. Door olieboringen zakt de bodem aan de Doetseweg en Peursemseweg in de komende 25 jaar hoogstwaarschijnlijk met 3,5 centimeter.

Lees meer

Het Rijke Giessenlanden..!

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op dinsdag 28 oktober 2008

In Giessenlanden en Graafstroom worden in november informatieavonden gehouden over de olie- en gaswinning op de lokatie bij de kruising N216 en N214. In de afgelopen maanden hebben de gemeenten Graafstroom, Giessenlanden, waterschap Rivierenland en Northern Petroleum Netherlands overleg gevoerd. Aanleiding daarvoor was de ontdekking dat het olieveld voor een groot deel onder het grondgebied van Giessenlanden ligt. 

Lees meer

Rapport Deltacommissie

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op vrijdag 10 oktober 2008

Vorige maand is het rapport van de zgn. Deltacommissie uitgekomen. Deze adviescommissie, onder voorzitterschap van oud-minister Cees Veerman, was door de regering gevraagd advies uit te brengen over de bescherming van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Lees meer

Strenge normen CO2-uitstoot auto's

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op donderdag 2 oktober 2008

De VVD wil dat Europa effectieve maatregelen neemt op het gebied van bronbeleid. Hierbij horen strenge normen voor de CO2 uitstoot voor auto´s. Alleen door bronbeleid te voeren kunnen transport intensieve gebieden zich economisch verder blijven ontwikkelen.

Lees meer

Fusie van reinigingdiensten!

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op vrijdag 13 juni 2008

De gemeentelijke reinigingsdiensten van Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam praten samen met de afvalinzamelaar GGNZ over een mogelijke fusie.

Lees meer

Blauwe containers voor oud papier staan klaar! Maar zonder akkoord van de Giessenlandse raad

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op woensdag 4 juni 2008

In Giessenlanden, Graafstroom, Nieuw-Lekkerland en Zederik wil GGNZ het oud papier binnenkort zelf gaan ophalen. In Graafstroom heeft het college de huidige inkomsten uit het ophalen van oud papier voor verenigingen en kerken reeds gegarandeerd, ondanks dat de GGNZ voor deze aanvullende dienst ca. tien euro per jaar aan elk huishouden gaat doorberekenen.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap