Dossier Milieu & Groen

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u meer lezen, klik dan op één van de teksten!

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Nascheiding plastic afval levert 70.000 euro per jaar op?

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op vrijdag 5 februari 2010

Het achteraf scheiden van plastic uit het afval is efficiënter en stukken goedkoper dan het laten scheiden van plastic door burgers zelf. Dat blijkt uit een proef die zestien Limburgse gemeenten deden naar het scheiden van plastic afval. 

Lees meer

Regionaal Basisplan Overstromingen

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op maandag 28 december 2009

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft eind november 2009 het Regionaal Basisplan Overstromingen vastgesteld in aanwezigheid van de Waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland.

Lees meer

Plastic verpakkingsmateriaal straks niet meer in kliko

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op zondag 18 oktober 2009

Vanaf 1 januari 2010 moet iedere Nederlandse gemeente haar inwoners de mogelijkheid geven om plastic verpakkingsmateriaal te scheiden van ander afval. Naast glasbakken komen er dus bakken voor kunststof.

Lees meer

Blauwe containers voor oud papier

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op zaterdag 3 oktober 2009

Hoe gaat Liesveld om met de vrijwilligers die het oud papier ophalen, als dat straks niet meer kan? Over die vraag boog de Liesveldse raad zich afgelopen dinsdag.

Lees meer

Bestrijding grote waternavel

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op donderdag 27 augustus 2009

De plant grote waternavel vormt een steeds groter probleem in de sloten en weteringen in het rivierengebied. Deze waterplant groeit explosief en overwoekert het wateroppervlak. Gevolg hiervan is dat sloten en andere watergangen binnen de kortste keren dichtgroeien. Dat belemmert de waterafvoer, waardoor er wateroverlast kan ontstaan. Bovendien verslechtert de waterkwaliteit.

Lees meer

Rivierkreeft bedreiging voor sloten in de Alblasserwaard

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op donderdag 6 augustus 2009

Joop Verbeeth van de Stichting Historische Hennepakkers luidt de noodklok. “Als je de oprukkende gestreepte Amerikaanse rivierkreeft zijn gang laat gaan, verdwijnen kikkers, padden en salamanders uit de poldersloten in de hele Alblasserwaard.”

Lees meer

Toerisme stijgt in het Groene Hart

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op maandag 20 juli 2009

Onlangs verrichte ZKA Consultants & Planners in opdracht van de stichting 'Groene Hart, kloppend hart' een herhalingsonderzoek naar de economische betekenis van het Verblijfstoerisme in het Groene Hart.

Lees meer

Het 'Groene Hart' als merknaam

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op zondag 21 juni 2009

Om van het Groene Hart een sterk merk te maken investeren de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht jaarlijks 1,2 miljoen euro in de promotie van deze regio. Groene Hart Bureau voor Toerisme en de 'Stichting Groene Hart, kloppend hart' zijn hier inmiddels volop mee aan de slag.

Lees meer

Recreëren in Giessenlanden

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op donderdag 14 mei 2009

Wethouder Hans Freije reikte afgelopen week de eerste recreatieve kaart 'Buitengewoon recreëren in Giessenlanden uit aan Janneke Kool, Ria van Wijngaarden en Bert den Boer.

Lees meer

Elektrostatisch dak als oplossing voor fijnstof

Dossier Milieu & Groen; geplaatst op donderdag 16 april 2009

In onze omgeving wordt fijnstof voornamelijk door (vracht)auto’s geproduceerd en kan door boomblad opgevangen worden en verdwijnt bij een regenbui in de grond. Echter door een tekort aan vierkante kilometers boomblad werkt deze natuurlijke afbraak niet meer. In Schelluinen/Gorcum versterkt door het kappen van de grote bomen langs de A27/A15/N216 en de Betuwelijn. Een van de vernieuwende methoden voor het verbeteren van de luchtkwaliteit is het wegtrekken en afvoeren van fijnstofdeeltjes via het creëren van een elektrostatisch veld boven een weg.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap