Dossier Wmo & Zorg

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over Wmo en gezondheids onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Wetswijziging WMO is ramp voor het persoonsgebonden budget

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op woensdag 3 december 2008

Het Persoonsgebonden Budget (PGB) verdwijnt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De wetswijziging die het kabinet vandaag naar de kamer stuurde beoogt de positie van Alpha hulpen te verstevigen, maar dat gaat nu ten koste van de keuzevrijheid van burgers.

Lees meer

Nieuwe site met verhalen van gebruikers Persoonsgebonden Budget

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zondag 30 november 2008

VVD-Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg lanceert de site PGB Op Weg Naar Goud . Op deze site zijn de ervaringen te lezen van een paar honderd mensen die gebruik maken van het PGB.

Lees meer

WMO-platform Giessenlanden aan de slag

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op donderdag 20 november 2008

Het WMO-platform Giessenlanden is maandag 17 november, na een voorbereiding van een jaar, geïnstalleerd. In het gemeentehuis in Hoornaar liet wethouder Hans Freije de kersverse leden van het platform weten dat er veel werk op hen ligt te wachten. Wmo voorzitter Hans Aalberts is met zijn forum vol goede moed.

Lees meer

Zorgorganisaties weer in thuiszorg

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op vrijdag 14 november 2008

Rivas Zorggroep en Zorgalliantie Waard & Land verzorgen per 1 januari 2009 mogelijk tòch de huishoudelijke hulp in de regio. De betreffende gemeenten zijn tegemoet gekomen aan het grootste struikelblok van de twee zorgaanbieders

Lees meer

Miltenburg, Fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor Thuiszorg-medewerkers

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op vrijdag 31 oktober 2008

De vele reacties, rondom grote thuiszorgaanbieders die zich terugtrekken van de markt voor huishoudelijke hulp, bevestigden mijn beeld dat die markt behoorlijk aan het veranderen is. 

Lees meer

Kwaliteit zorginstellingen in beeld

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zondag 7 september 2008

Iedereen kan nu de kwaliteit van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg op het internet vinden. Van ca. 1050 Instellingen en ca. 450 thuisorganisaties staat op www.kiesbeter.nl  hoeveel sterren ze scoren op bijvoorbeeld incidenten met medicijnen en doorligwonden.

Lees meer

Nieuwe verdeling Wmo-gelden

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op dinsdag 2 september 2008

Gemeenten lijden soms miljoenen verlies door de nieuwe verdeling van de gelden voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (de Wmo), de nieuwe wet die onder meer thuiszorg in gemeenten regelt.

Lees meer

'Rivas thuiszorg in de problemen' + reacties

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op dinsdag 26 augustus 2008

Rivas Zorggroep is niet langer in staat om nieuwe cliënten huishoudelijke hulp aan te nemen. Dit maakte Rivas gisteren bekend in een brief aan het college van Gorinchem. Maar weinig mensen willen namelijk aan de slag als alphahulp.

Lees meer

WMO tevredenheidsonderzoek

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zondag 13 juli 2008

Cliënten die gebruik maken van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in Giessenlanden zijn zeer tevreden over de kwaliteit van ondersteuning. Bovendien geven de meeste van hen aan dat de ondersteuning bijdraagt aan het zelfstandig kunnen blijven wonen.

Lees meer

Wozoco Giessenburg

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op vrijdag 10 augustus 2007

Eind 2005 gaf de gemeenteraad van Giessenlanden het college van burgemeester en wethouders opdracht om naar een geschikte locatie voor een woonzorgcomplex in Giessenburg te kijken.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap