Dossier Wmo & Zorg

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over Wmo en gezondheids onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Jeugdzorg: kind centraal of kind van de rekening?

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op dinsdag 11 januari 2011

Nederland staat aan de vooravond van een grote stelselherziening op het terrein van jeugdzorg. Gemeenten worden binnenkort verantwoordelijk voor de uitvoering van alle jeugdzorg.

Lees meer

'Ontspoorde zorg' versus 'Ouderenmishandeling'

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op woensdag 4 augustus 2010

Het sluipt er meestal ongemerkt in, ontspoorde zorg of zelfs ouderenmishandeling. 'Vader is nog niet toe aan dagopvang', of 'vandaag ben ik moe, morgen gaat het beter' en 'je gaat je vuile was toch niet buitenhangen'. De signalen zijn vaag, maar de cijfers keihard: In Gorinchem zijn 850 mantelzorgers (te) zwaar belast.

Lees meer

Seniorenbeurs Giessenlanden groot succes

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zondag 1 november 2009

De eerste 55+ beurs Giessenlanden, opgezet door de seniorenraad is een doorslaand succes geworden. Meer dan achthonderd bezoekers met meer dan duizend vragen.

Lees meer

Afvalinzameling kan beter en veiliger

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zaterdag 3 oktober 2009

Gemeente Giessenlanden en de GGNZ willen, in samenwerking met het Wmo-platform Giessenlanden, de bereikbaarheid van vuilcontainers en de toegankelijkheid van trottoirs tijdens de afvalinzameling in Arkel verbeteren.

Lees meer

Giessenlanden gaat samenwerken met Zorgalliantie Waard & Land

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op vrijdag 5 juni 2009

Gemeente Giessenlanden realiseert in de nabije toekomst samen met woningcorporatie KleurrijkWonen twee woon-zorgcomplexen in Hoornaar en Giessenburg. Toekomstige bewoners van deze woon-zorgcomplexen kunnen rekenen op een compleet aanbod van wonen, zorg en dienstverlening. Om dit totaalpakket te kunnen bieden is na een zorgvuldige selectieprocedure besloten de samenwerking aan te gaan met Zorgalliantie Waard & Land.

Lees meer

Gemeente start met huisbezoek bij 75-plussers

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op vrijdag 20 maart 2009

Wethouder Hans Freije heeft dinsdag het officiële startsein gegeven voor het preventief huisbezoek aan ouderen in de gemeente Giessenlanden. Thuiswonende ouderen van 75 jaar en ouder krijgen de komende maanden bezoek van een vrijwilliger.

Lees meer

GGD gezondheidsenquête 2009

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op maandag 2 maart 2009

Onder het motto; 'Hoe gezond bent u?' voert de GGD Zuid-Holland Zuid in maart de gezondheidsenquĂȘte 2009 uit onder 30.000 inwoners in de regio. De resultaten van dit omvangrijke onderzoek worden gebruikt om samen met gemeenten de gezondheidssituatie in de regio te verbeteren.

Lees meer

Samenwerking om de kwaliteit van de nachtzorg te verbeteren

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op donderdag 5 februari 2009

Zorgorganisaties uit de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden gaan gezamenlijk de nachtzorg in deze regio aanbieden. Thuiszorg Present, Rivas Zorggroep en Zorgkantoor Waardenland zijn overeen gekomen op dit gebied samen te gaan werken.

Lees meer

Buurtzorg start in Zederik

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op maandag 2 februari 2009

De professionaliteit en de betrokkenheid weer terugbrengen in de zorg; dat is het streven van Buurtzorg. In de gemeente Zederik is een team van deze jonge zorgorganisatie van start gegaan. Buurtzorg Nederland heeft een vernieuwend concept voor verpleging en verzorging aan huis ontwikkeld

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap