Dossier Wmo & Zorg

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over Wmo en gezondheids onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Nieuwe huisvesting voor Spoedeisende hulp, Centrale Huisartsenpost en dienstapotheek

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op maandag 3 februari 2014

De Spoedeisende hulp en de Centrale Huisartsenpost in het Beatrixziekenhuis hebben voortaan een gezamenlijke ingang en ontvangst. Voor de patiënt betekent dit duidelijkheid: die hoeft niet meer te kiezen tussen Centrale Huisartsenpost en Spoedeisende hulp.

Lees meer

Aanbesteding Wmo voor huishoudelijke hulp afgerond

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op woensdag 21 november 2012

De aanbesteding voor de hulp bij het huishouden van de Wmo is afgerond. De zorgaanbieders die vanaf 1 januari 2013 deze hulp kunnen gaan leveren zijn bekend.

Lees meer

Tweede 55+Beurs Giessenlanden

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op woensdag 10 oktober 2012

Op 24 oktober aanstaande organiseren de Seniorenraad en de gemeente Giessenlanden voor de 2e keer de 55+Beurs. De beurs werd in 2009 voor het eerst gehouden en trok toen maar liefst 900 bezoekers. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma.

Lees meer

Eerstelijnszorg bereidt zich voor op de toekomst

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op donderdag 20 september 2012

Alle huisartsen uit de hele regio en de Centrale Huisartsenpost zijn samengegaan in één organisatie: De Vereniging Huisarts en Zorg. Organisaties en professionals in de zorg en de gemeenten hebben nu één aanspreekpunt voor alle huisartsen in de regio. Of het nu gaat om dagzorg of zorg in de nacht, avond en weekenduren.

Lees meer

Alcohol te gemakkelijk verkrijgbaar voor jongeren onder de 16 jaar in Zuid-Holland Zuid

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op maandag 13 februari 2012

Onderzoek van het regionale alcoholpreventieproject ‘Verzuip jij je Toekomst?!’ wijst uit dat het voor jongeren onder de 16 jaar nog steeds gemakkelijk is om alcohol aan te schaffen in supermarkten, slijterijen, horecagelegenheden, cafetaria’s en sportkantines in de regio Zuid-Holland Zuid.

Lees meer

Ruimtelijke Ordening versus Wet maatschappelijke ondersteuning

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op vrijdag 3 februari 2012

De meerderheid van de gemeenteraad van Giessenlanden heeft besloten niet te tornen aan in 2007 gemaakte afspraken met de familie Bos in Noordeloos.

Lees meer

Behoud pgb voor Wmo, maar wel mét lokale invulling

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zaterdag 29 oktober 2011

Over het persoonsgebonden budget (pgb) in de AWBZ is veel te doen. Ook de Wmo kent een pgb: gemeenten zijn nu verplicht cliënten de keuze te bieden tussen hulp in natura of een pgb. Het kabinet wil af van die verplichting, de VNG is het daarmee eens.

Lees meer

Raadsledenbijeenkomst Pact van Bleskensgraaf

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op maandag 26 september 2011

Afgelopen woensdag 14 september is in het kader van het Pact van Bleskensgraaf een raadsledenbijeenkomst georganiseerd. De ongeveer 60 aanwezigen luisterden in woonzorgcentrum De Lange Wei naar een drietal presentaties.

Lees meer

Programmabrief Langdurige Zorg

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op zondag 14 augustus 2011

Het kan niemand ontgaan zijn dat het Kabinet haar visie op de langdurige zorg deze zomer heeft uitgebracht. De kranten stonden er bol van, er waren veel ingezonden brieven, Kamerleden werden overstelpt met mails, menig TV&Radio programma wijdde er een uitzending aan.

Lees meer

De komende veranderingen in de Jeugdzorg

Dossier Wmo & Zorg; geplaatst op woensdag 10 augustus 2011

Bij de VVD bestaat grote zorg over het functioneren van de jeugdzorg. Té veel partijen bemoeien zich met een kind (en ouders), de financieringsstromen zijn té versnipperd en de jeugdzorg is daardoor onvoldoende effectief en efficiënt.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap