Dossier Schelluinen

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.
Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Giessenlanden vraagt minister overlast A15 en Betuweroute te onderzoeken

Dossier Schelluinen; geplaatst op maandag 13 maart 2017

Sinds de Betuweroute in bedrijf is genomen en toename filedruk op de A15, krijgen de betrokken gemeenten regelmatig klachten van bewoners en uitingen van zorg over geluidsoverlast en daarmee samenhangend hun welzijn en gezondheid. De overlast neemt steeds verder toe.

Lees meer

Giessenlandse interesse voor proefproject met ultrastil asfalt

Dossier Schelluinen; geplaatst op vrijdag 24 januari 2014 door Ad van Duin

De gemeente Giessenlanden wil de A15 bij Schelluinen aanmelden voor een proefproject van Rijkswaterstaat met ultrastil asfalt. Ad van Duin (VVD) stelde er donderdagavond in de raadsvergadering vragen over.

Lees meer

DOP Schelluinen, ‘Voortvarend aan de slag!’

Dossier Schelluinen; geplaatst op dinsdag 23 oktober 2012

Op dinsdag 23 oktober heeft Dorpsberaad Schelluinen haar (DOP) dorpsontwikkelingsplan ‘Voortvarend aan de slag!’ aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. In dit plan staat een lonkend toekomstperspectief voor Schelluinen.

Lees meer

ROM-S wil parkeerplaats vrachtwagens in Meerkerk

Dossier Schelluinen; geplaatst op donderdag 24 maart 2011

ROM-S wil op het Meerkerkse bedrijventerrein een regionale vrachtwagenparkeerplaats realiseren. Dat verzoek heeft de ontwikkelingsmaatschappij bij de gemeente Zederik neergelegd.

Lees meer

Transportbedrijven ontevreden over Schelluinen-West

Dossier Schelluinen; geplaatst op woensdag 14 oktober 2009

Transportbedrijven in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden luiden de noodklok over de verplichte verplaatsing naar het regionale bedrijventerrein Schelluinen-West. "Door het beleid van de gemeenten wordt de transportsector in deze regio de nek omgedraaid", zegt de Leerbroekse transporteur Arie de Jong.

Lees meer

Wie neem je serieus?

Dossier Schelluinen; geplaatst op maandag 22 juni 2009

Vorige week is de commissie Nijpels van start gegaan. Die commissie moet de haalbaarheid en kosten van een spoorlijn lang de snelweg A27 in kaart brengen. Het gaat daarbij om een Intercitytraject tussen Almere, Utrecht en Breda. Dat traject kruist de MerwedeLingelijn en een van de ideeën is dat er op Molenvliet (Gorinchem) een nieuw station komt. Behalve een uitbreiding van de mogelijkheden van het personenvervoer, wordt door de commissie ook onderzocht of de nieuwe spoorlijn een rol kan spelen in het goederenvervoer.

Lees meer

Giessenlanden treedt toe tot Rom-S

Dossier Schelluinen; geplaatst op maandag 23 februari 2009

De Raad van State beoordeelde eind vorige maand het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het bedrijfsterrein voor de regionale transportsector positief. En dus kon de gemeenteraad van Giessenlanden nauwelijks een andere beslissing nemen dan toetreden tot de Rom-S.

Lees meer

Transporteurs niet blij met Schelluinen-West

Dossier Schelluinen; geplaatst op dinsdag 3 februari 2009

De transportsector in de regio - 48 bedrijven in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden - heeft haar krachten gebundeld bij de VNO-NCW, die nu onderzoek doet naar de gang van zaken rond Schelluinen-West. De transporteurs worden ernstig getroffen door de recessie, er zijn al ontslagen gevallen, en uitgerekend nu ploft een brief van de gemeente op de mat: 'We gedogen uw bedrijf hier niet langer, u moet verhuizen naar het nieuwe transportcentrum'.

Lees meer

Schelluinen-West een feit

Dossier Schelluinen; geplaatst op woensdag 28 januari 2009

Opluchting bij de voorstanders van realisering van een regionaal transportcentrum in Schelluinen-West. De Raad van State heeft woensdag slechts een miniem onderdeel van het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland vernietigd. Maar het project kan gewoon doorgaan.

Lees meer

Schelluinen-West bij Raad van State aangevochten

Dossier Schelluinen; geplaatst op vrijdag 14 november 2008

Tegenstanders van het door de gemeenteraad van Giessenlanden in januari 2007 aangenomen en daarna door de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland in september 2007 goedgekeurde bestemmingsplan “Schelluinen-West", hebben op 7 november jl. in Den Haag de beroepen toegelicht.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap