Dossier Samenwerken

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6 7 8

Wederom tekorten bij Gemeenschappelijke Regeling ZHZ

Dossier Samenwerken; geplaatst op dinsdag 4 oktober 2011

De tekorten bij de GGD Regio Zuid-Holland Zuid bedragen op een begroting van acht miljoen maar liefst 1,8 miljoen euro. Volgens voorzitter Brok van de GR Regio Zuid-Holland Zuid is dit ontstaan door te veel ‘bestuurlijke drukte en onduidelijkheid’.

Lees meer

Conferentie Visie 2030 van de AV-regio goed bezocht

Dossier Samenwerken; geplaatst op zondag 26 juni 2011

Op 21 juni jongstleden vond de conferentie Visie 2030 plaats. Deze conferentie werd gezamenlijk georganiseerd door de 8 gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV).

Lees meer

Visie 2030; Trends gebruiken voor kansen

Dossier Samenwerken; geplaatst op dinsdag 31 mei 2011

Trends, zoals krimp van de bevolking, individualisering, klimaatverandering en mondialisering, kunnen als bedreigingen worden gezien. De kunst is die bedreigingen om te buigen naar kansen. Dat is waar de mensen die aan Visie 2030 werken, naar toe willen.

Lees meer

Ondernemers denken mee over toekomst Alblasserwaard Vijfheerenlanden

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 28 mei 2011

De Kamers van Koophandel Rotterdam en Midden-Nederland verzorgden woensdag 25 mei een discussieavond over de Visie 2030 van de Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Lees meer

Groen licht voor uitwerking Visie 2030

Dossier Samenwerken; geplaatst op maandag 16 mei 2011

De AV-8 gemeenteraden van Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Zederik zijn akkoord gegaan met de startnotitie voor de gezamenlijke toekomstvisie: Visie 2030.

Lees meer

Regionaal op de Krimp anticiperen

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 25 december 2010

"Voor veel bestuurders in de regio was 'krimp' een verzonnen doemscenario, maar nu blijkt weer dat de cijfers er niet om liegen. We kunnen dit als bestuurders niet langer negeren en moeten als regio op de krimp anticiperen."

Lees meer

'Oost of west is niet aan de orde

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 13 november 2010

De gemeenteraad van Giessenlanden heeft het besluit om nauwer ambtelijk te gaan samenwerken met Zederik en Leerdam niet unaniem genomen. Ondanks een appèl van burgemeester Els Boot stemde de ChristenUnie donderdagavond tegen.

Lees meer

Gorcumseraad unaniem voor samenwerking in de regio

Dossier Samenwerken; geplaatst op maandag 8 november 2010

Gorinchem zoekt vooralsnog eerst samenwerking met andere gemeenten in de regio, zowel op ambtelijk als op bestuurlijk niveau. De gemeenteraad steunde vorige week unaniem een motie van deze strekking.

Lees meer

Leerdam lonkt naar haar buren

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 15 oktober 2010

De colleges zijn het eens met elkaar, de raden van Giessenlanden en Zederik lijken minder enthousiast. "Er is (nog) veel weerstand". De colleges van Giessenlanden, Leerdam en Zederik willen de onderlinge samenwerking naar een hoger niveau tillen. In november spreken de raden zich uit over het plan.

Lees meer

Reinigingsdiensten in de regio gaan samen

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 22 januari 2010

Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam gaan zich aansluiten bij de gemeenschappelijke inzamelingsorganisatie voor de gemeenten Giessenlanden, Graafstroom, Nieuw-Lekkerland, Zederik en Liesveld. (GGNZ).

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap