Dossier Samenwerken

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6 7

Samengaan is volgens burgemeester Blase niet aan de orde

Dossier Samenwerken; geplaatst op dinsdag 16 oktober 2012

Het moet er dan toch een keer van komen. Hardinxveld-Giessendam moet zijn bestuurlijke toekomst kiezen. Op welke manier gaat de gemeente samenwerken in de regio?

Lees meer

Eén ambtelijke organisatie voor de AV-8 gemeenten

Dossier Samenwerken; geplaatst op vrijdag 6 juli 2012

Het antwoord van de Gorcumse politiek op de Visie 2030, die afgelopen jaar in de regio is ontwikkeld, is klip en klaar. Enkele gemeenteraadsleden, zoals Hennie Bax (VVD), hadden moeite met de toon van de motie met het stellige uitgangspunt dat Gorinchem de kar moet trekken.

Lees meer

KvK, 'Ondernemers niet voorbereid op krimpende beroepsbevolking'

Dossier Samenwerken; geplaatst op dinsdag 3 juli 2012

Het rapport 'Vitaliteitagenda Midden-Nederland' van de Kamer van Koophandel, geeft inzicht in de economische effecten tot 2025 van de krimp van de beroepsbevolking in de regio AV-8 

Lees meer

Samenwerking Giessenlanden, Leerdam en Zederik noodzakelijk voor bestuurskrachtige toekomst

Dossier Samenwerken; geplaatst op woensdag 16 mei 2012

Afgelopen dinsdag is het bestuurskrachtonderzoek gepresenteerd dat in het afgelopen jaar in de gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik (GLZ) is gehouden. Uit dit onderzoek blijkt dat alle drie de gemeenten momenteel goed scoren qua bestuurskracht.

Lees meer

Regionale kijk op zwemmen in de toekomst

Dossier Samenwerken; geplaatst op donderdag 3 mei 2012

De deelnemers aan de discussie over Visie 2030 hebben geconstateerd dat samenwerking in de regio van groot belang is, om voorzieningen te kunnen handhaven, plat gezegd; om het te kunnen betalen en niet ieder voor zich!

Lees meer

Raadsleden: financiële crisis invloed op het aantal gemeenten

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 21 april 2012

Raadsleden denken dat de financiële crisis en de decentralisaties van het Rijk invloed zullen hebben op het aantal gemeenten, raadsleden en bestuurders. Ongeveer de helft van de raadsleden denkt dat het aantal gemeenten in de komende 10 jaar met 100 of meer gemeenten zal afnemen.

Lees meer

AV 2030, Acht colleges eens over regionaal beleid

Dossier Samenwerken; geplaatst op woensdag 14 maart 2012

De trein naar een gemeenschappelijke Visie 2030 voor de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (AV) is nu goed op stoom. De acht gemeentebesturen presenteerden donderdag 8 maart jongstleden trots het manifest ‘Open, voor elkaar’, waarin op alle beleidsterreinen gezamenlijke intenties zijn vastgesteld.

Lees meer

Raadsleden bespreken toekomst van de regio

Dossier Samenwerken; geplaatst op zaterdag 18 februari 2012

Woensdag 15 februari hebben de raadsleden van de gemeenten in de Alblasserwaard Vijfheerenlanden (AV) met elkaar gesproken over de Visie 2030. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in Bleskensgraaf. De toekomstvisie van de AV moet de gemeenten ondersteunen bij het maken van beleidskeuzes.

Lees meer

Piet Hoogendoorn, “Ik ben bang dat de visie straks in de la gaat”

Dossier Samenwerken; geplaatst op zondag 12 februari 2012

Een paar A4-tjes, met als titel ‘Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Visie 2030’; dat bespreken de gemeenteraden van de acht samenwerkende gemeenten in deze regio woensdag 15 februari in Bleskensgraaf.

Lees meer

Toekomstbeelden; AV-Visie 2030

Dossier Samenwerken; geplaatst op woensdag 12 oktober 2011

Op 10 oktober jongstleden vond de tweede conferentie Visie 2030 plaats. Deze conferentie werd gezamenlijk georganiseerd door de 8 gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV). Tijdens deze conferentie werd een aantal mogelijke toekomstbeelden voor de regio gepresenteerd.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap