Dossier Duurzaam & Energie

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Zeekracht of Meewind..?

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op woensdag 14 januari 2009

Consumenten kunnen lid worden van Zeekracht en investeren in Meewind. Beide willen het opwekken van stroom door wind op zee bevorderen. Want wachten op de politiek schiet niet op, vinden ze.

Lees meer

Grondverwarming

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op dinsdag 13 januari 2009

Grondverwarming een energiebesparende oplossing. Een goed idee, nu de gasdistributie een politiek instrument aan het worden is. Uw huis warm stoken met gas zal in de toekomst ook steeds duurder gaan worden. Wat kunt u daar tegen doen? Inderdaad minder stoken, dus uw huis beter isoleren. Maar, dat houdt de jaarlijkse stijging van de prijs en de afhankelijkheid van gas niet tegen.

Lees meer

Meer windmolens voor de kust..!

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op maandag 15 december 2008

In het Nederlandse deel van de Noordzee zijn vier gebieden aangewezen voor de bouw van nieuwe windmolenparken. De gebieden, met een totale oppervlak van duizenden vierkante kilometers, moeten in 2020 plaats bieden aan naar schatting 1.500 tot 2.000 windmolens.

Lees meer

Kritiek op komst windmolens

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zondag 14 december 2008

Ook de Partij voor de Dieren heeft grote moeite met de komst van windmolens in Giessenburg. De geplande locatie langs de A15 zou een vliegroute voor ganzen kruisen, met vogelsterfte tot gevolg.

Lees meer

Zonnestralen uit het stopcontact

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zondag 14 december 2008

Zonnestroom is gratis, alleen de panelen moet je kopen. Vanaf 1 april 2009 geeft de overheid weer subsidie. De zin en onzin van zonnestroom. Loop door een willekeurige Nederlandse straat, kijk omhoog en je ziet ergens wel een blauw vlak: zonnepanelen, veelal in 2003 aangeschaft met subsidie.

Lees meer

Windmolens in de Noordzee

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op dinsdag 2 september 2008

Twintig bedrijven manen het kabinet tot haast met de aanleg van een windenenergiepark in de Noordzee. In een paginagrote advertentie steunen zij het plan van het Wereld Natuur Fonds (WNF) om de productie van zesduizend megawatt in de zee mogelijk te maken.

Lees meer

Groene energie versus verrommeling

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zondag 20 juli 2008

In de ontwerp-structuurvisie van Giessenlanden is opgenomen dat de gemeente de plaatsing van 3 windturbines langs de A15 in Giessenburg nastreeft. Deze locatie is in de ontwerp-Transformatievisie Merwedezone aangemerkt als potentiële locatie. De gemeente Giessenlanden wil op deze wijze een bijdrage leveren aan duurzame energie.

Lees meer

Buurgemeente wil geen Giessenlandse windmolens

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op dinsdag 15 juli 2008

De Hardinxveldse wethouder Cor de Jong is kwaad op Giessenlanden. De buurgemeente wil drie windmolens plaatsen op de grens met Boven-Hardinxveld. De Jong vindt dat Giessenlanden voor de troepen uitloopt.

Lees meer

Windturbines ten koste van onze leefbaarheid?

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op donderdag 12 juni 2008

In de structuurvisie wordt gesproken over een windturbinepark in Giessenburg op de locatie aan de westzijde van de kerkweg richting Hardinxveld Giessendam. Het park zal als de plannen doorgaan uit drie turbines bestaan. 

Lees meer

Mega windmolens in Giessenburg?

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op woensdag 21 februari 2007

Drie tot vier windmolens van het grootste soort zullen de horizon gaan ‘sieren’, als de plannen van de provincie doorgang vinden. De provincie Zuid Holland heeft vorige week het randje van Giessenburg aangewezen als één van de mogelijke locaties voor de plaatsing van de energiebronnen.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap