Dossier Duurzaam & Energie

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

'Advocatuur in de wolken'

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op dinsdag 4 oktober 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Giessenlanden gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Dordrecht, waarmee onlangs een streep werd gezet door de bouwvergunning voor drie windmolens in Giessenburg.

Lees meer

VVD wil Windenergiebeleid op basis van feiten

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zondag 18 september 2011

Duurzame energie wordt opgewekt uit bronnen die hernieuwbaar zijn en niet op kunnen raken. De VVD vindt dat in 2020 14% van onze energie duurzaam moet zijn. Om dat te halen moet de overheid zich zo weinig mogelijk met de technieken bemoeien.

Lees meer

Rechter zet streep door windmolens Giessenburg

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zondag 11 september 2011

De rechtbank heeft deze week een streep gezet door de bouwvergunning voor de drie windmolens in Giessenburg.

Lees meer

Windmolenlocatie Giessenlanden uit provinciale nota geschrapt

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 29 januari 2011

Afgelopen woensdag heeft Provinciale Staten de nota Wervelender vastgesteld. Met de nota Wervelender wil de Provincie Zuid-Holland een versnelling van de windenergieopgave tot stand brengen en het windenergiebeleid in overeenstemming brengen met beleid voor landschap, natuur, cultuur en ruimtelijke ordening.

Lees meer

Ondanks lopende procedures wil de windmolenexploitant starten met de bouw

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op donderdag 21 oktober 2010

De Vereniging Hart voor het Groene Venster heeft het Giessenlandse gemeentebestuur gevraagd de voorbereidende werkzaamheden voor de windmolens in Giessenburg stop te zetten.

Lees meer

'Geen windmolens in Groene Hart'?

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 6 maart 2010

Het voorstel van VVD Zuid-Holland om géén windturbines te plaatsen in het Groene Hart, krijgt brede steun van de andere politieke partijen in Provinciale Staten. De opstelling van windturbines in het Groene Hart, gaat teveel ten koste van cultuurhistorische landschappen en dorps- en stadsgezichten, vinden de liberalen.
 

Lees meer

Oproep

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op woensdag 30 december 2009

Doordat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, naar het lijkt, niet naar de Provinciale Staten luistert is er plotseling een vrijstelling voor de bouw van 3 windturbines in de polder Giessen-Nieuwkerk verleend en heeft de gemeente Giessenlanden op 9 december jl. een bouwvergunning afgegeven.

Lees meer

Statenleden stellen schriftelijke vragen aan GS over Windmolens in Giessenburg

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op woensdag 9 december 2009

Aan de hand van de berichtgeving en de ingekomen brieven van april 2009 zijn in de Statencommissies vragen gesteld o.a. wanneer de uitwerking van de Merwedezone aan Provinciale Staten zal worden aangeboden en of dit nog voorafgaand aan de mogelijke besluitvorming door Gedeputeerde Staten over het plaatsen van windmolens.

Lees meer

Stop de subsidie-bonanza voor de windmolenplaag

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op vrijdag 13 november 2009

Het kabinet gaat door met de bouw van windmolens op land en op zee. De belastingbetalers en energiegebruikers worden zo op tientallen miljarden kosten gejaagd.

Lees meer

Oprichting vereniging Hart voor het groene venster

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op dinsdag 13 oktober 2009

De actiegroep Windmolens-nee heeft onlangs de vereniging ‘Hart voor het Groene Venster’ opgericht. De nieuwe vereniging heeft als doelstelling: het cultuurhistorisch landschap van de polder Giessen-Nieuwkerk beschermen tegen aantasting en verrommeling.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap