Dossier Duurzaam & Energie

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Teus van Houwelingen, Energie besparen doe je nu

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op dinsdag 15 november 2016

Haast iedereen lijkt te beseffen dat het aardgas ooit op raakt. Ook weten we heel goed dat al die rookgassen in de atmosfeer slecht zijn voor het klimaat. Maar om dan ook zelf aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld het eigen huis onder handen te nemen.

Lees meer

Recycling plastic begint bij de kwaliteit van het aanbod

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op donderdag 20 oktober 2016

Diverse media hebben afgelopen week kritische berichten geuit over de recycling van plastic verpakkingen. Nederland haalde in 2014 echter een officieel gerapporteerd recyclingpercentage van 50% en doet het daarmee juist erg goed. Echter een melkpak met daarin een zakje, pakje of blikje komt niet door de herkenning van de installatie en komt nu inderdaad in de container om te verbranden.

Lees meer

Teus van Houwelingen, Duurzaam Giessenlanden

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op woensdag 24 augustus 2016

De gemeenteraad van Giessenlanden is duidelijk: we willen een duurzame gemeente zijn! Dan hebben we het over energie en grondstoffen, maar ook over zorg voor alles wat groeit en bloeit, en maatschappelijke rechtvaardigheid.

Lees meer

Giessenlanden in top 10 duurzame gemeenten van Nederland

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 17 oktober 2015

Giessenlanden scoort hoog op het gebied van duurzaamheid. Dat blijkt uit de ‘Gemeentelijke Duurzaamheidsindex 2015’ die op 14 oktober 2015 is gepubliceerd. Hierin stijgt Giessenlanden van plaats 17 (2014) naar plaats 9 van de 393 gemeenten in Nederland.

Lees meer

Giessenlanden koploper met LED straatverlichting

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op donderdag 3 september 2015

Giessenlanden vervangt voor eind 2016 alle ruim 3700 armaturen. Daarmee wordt de Giessenlandse openbare verlichting nog energiezuiniger, is er minder lichtvervuiling en gaan de onderhoudskosten omlaag. Het college heeft duurzaamheid hoog in het vaandel.

Lees meer

SamenZonneEnergie ook in Giessenlanden

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op maandag 30 september 2013

Vanaf 30 september starten de gemeente Giessenlanden en 23 andere Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met iChoosr de tweede grootschalige groepsaankoop zonnepanelen in Zuid-Holland onder de naam SamenZonneEnergie.

Lees meer

Duurzaamheid leeft. Wat doe jij?

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zaterdag 28 september 2013

In een duurzame streek is het in de toekomst goed leven en werken! De Maand van de duurzaamheid is inmiddels gestart. De gemeenten Giessenlanden, Leerdam, Molenwaard en Zederik organiseren en stimuleren samen met Stichting BlauwZaam deze Maand van de duurzaamheid.

Lees meer

Brief NKPW aan Haagse politici

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op vrijdag 31 augustus 2012

De Vereniging Hart voor het Groene Venster medeondertekende kortgeleden samen met 85 andere organisaties een brief van het Nationaal Kritisch Platform Windenergie aan Haagse politici. In die brief wordt aandacht gevraagd voor de afname van de rechtsbescherming van burgers in het ruimtelijk domein.

Lees meer

Enthousiasme voor (land)windmolens in Zuid-Holland neemt steeds meer af!

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op dinsdag 1 mei 2012

Naast het schrappen van de Sliedrechtse windmolenlocatie komen er nu ook geen windmolens langs de N11 bij Alphen aan den Rijn. Een meerderheid van Provinciale Staten stemde voor een VVD-motie met die strekking. Volgens de liberalen passen de windmolens niet bij het groene achterland.

Lees meer

Vereniging Hart voor het Groene Venster deponeert klacht bij de Ombudsman

Dossier Duurzaam & Energie; geplaatst op zondag 11 maart 2012

,,De munt kon naar de ene kant vallen maar ook naar de andere kant. Helaas hebben wij aan het kortste eind getrokken'', aldus Martin Struijk, voorzitter van Hart voor het Groene Venster. Hij heeft het over de uitspraak van de Raad van State

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap