Dossier A27/A15

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over verkeersplannen rondom de A27. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3

Grotere kans voor spoorlijn Breda-Utrecht

Dossier A27/A15; geplaatst op donderdag 2 april 2009

BAM Rail en ingenieursbureau Goudappel Coffeng zien grote kansen voor de aanleg van een nieuwe spoorlijn tussen Utrecht en Breda, zeker als die tegelijkertijd wordt uitgevoerd met de verbreding van de snelweg A27. De investering van circa drie miljard euro verdient zich volgens de twee bedrijven terug.

.

Lees meer

Actiegroep A27 eist nu aanpak

Dossier A27/A15; geplaatst op dinsdag 3 maart 2009

‘Het is nu gewoon hoog tijd dat de knoop wordt doorgehakt, zodat de A27 zo snel mogelijk wordt aangepakt.’’ Op deze manier verwoordt Ad de Graaf uit Woudrichem kort en bondig wat hij met zijn Werkendamse collega Otto van Breugel met de Actiegroep A27 wil bereiken. ,,Het praten heeft echt lang genoeg geduurd.’’

Lees meer

Aanpak A27 bij Gorinchem nog open..!

Dossier A27/A15; geplaatst op zaterdag 20 december 2008

Minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings, wil toch bekijken of de aanpak van de A27 gelijk kan plaatsvinden met de aanleg van een spoorlijn tussen Breda en Utrecht.  De minister wil uitzoeken welke aanpak het meeste voordeel heeft.

 

Lees meer

Vertraging in voorbereidingen van de Merwede oeververbinding

Dossier A27/A15; geplaatst op donderdag 27 november 2008

Of het nu een tunnel wordt of een extra brug, nu al is duidelijk dat de oeververbinding van de A27 bij Gorinchem voor de Merwede later klaar is dan gepland. Volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat start het begin van de realisatie pas in 2013.

Lees meer

Gorinchem krijgt nieuwe aansluiting op A27..?

Dossier A27/A15; geplaatst op zondag 2 november 2008

Bedrijventerrein Groote Haar in Gorinchem-Noord krijgt een directe aansluiting op de A27. ,,Het leek er lange tijd op dat dit niet zo lukken, maar samen met Rijkswaterstaat komen we er wel uit,'' zegt burgemeester Piet IJssels van Gorinchem.

Lees meer

IJssels, "laat je niet gijzelen"

Dossier A27/A15; geplaatst op zondag 15 juni 2008

Burgemeester IJssels roept bedrijven en instellingen in Gorinchem op, zich niet te laten gijzelen door plannen voor verbreding van de A27. ,,We moeten in Gorinchem vooral bezig blijven met plannen maken en plannen uitvoeren,’’ aldus IJssels.

Lees meer

Nieuw spoor parallel aan A27?

Dossier A27/A15; geplaatst op maandag 7 april 2008

Een nieuwe spoorlijn Utrecht-Breda: De vergeten corridor. Voor wie de visienota van Goudappel Coffeng en BAM Rail leest is het volstrekt duidelijk dat er een stukje spoor in Nederland ontbreekt. Het idee werd al meermalen genoemd, is al eens eerder onderzocht, maar nu is de grote lobby in volle gang.

Lees meer

Langste files, Avondspits A27 Noordeloos..!

Dossier A27/A15; geplaatst op maandag 31 december 2007

De A27 richting Breda staat op de eerste plaats van knelpunten in de avondspits. Vooral bij de afrit Noordeloos gaat het mis. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de afdeling Reisinformatie van de ANWB.

Lees meer

Verbreding A15 op de lange baan

Dossier A27/A15; geplaatst op dinsdag 6 november 2007

Rijkswaterstaat schuift de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem, van twee naar driebaans, op de lange baan. Reden voor het uitstel is dat er niet voldoende geld beschikbaar is.

Lees meer

De overburen willen een tunnel

Dossier A27/A15; geplaatst op dinsdag 16 oktober 2007 door webmaster

Inwoners van de  overkant willen een tunnel onder de Merwede, om de overlast van de A27 te beperken. ,,Een dubbeldekse brug is geen goede optie,’’ vinden veel Sleeuwijkers. ,,Zo’n brug zorgt alleen maar voor nog meer verkeersdrukte, meer vervuiling en meer geluidsoverlast.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap