Landelijke politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over de landelijke VVD politiek. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst van het desbetreffende bericht.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6

Op 22 mei EU verkiezingen

Landelijke politiek; geplaatst op woensdag 30 april 2014

De verkiezingsstrijd komt langzaam maar zeker op gang. Wat we nodig hebben is niet meer of minder Europa, maar een beter Europa. Dat hebben we niet van vandaag op morgen voor elkaar. Maar met de steun van onze kiezers gaan wij proberen daarvoor te zorgen.

Lees meer

Versoepeling winkeltijdenwet

Landelijke politiek; geplaatst op dinsdag 28 mei 2013

Een meerderheid in de Eerste Kamer heeft afgelopen week ingestemd met een versoepeling van de winkeltijdenwet. Gemeenten mogen voortaan zelf bepalen óf en hoe vaak winkels op zondag hun deur mogen openen.

Lees meer

Gemeenten aansluiten op het digitale Ondernemersplein

Landelijke politiek; geplaatst op zaterdag 13 april 2013

De VVD wil dat ook gemeenten onderdeel worden van het digitale Ondernemersplein. Via een wetswijziging wordt momenteel gewerkt aan de introductie van één website waarop bedrijven terecht kunnen voor al hun contacten met de Rijksoverheid.

Lees meer

Akkoord voor woningmarkt en bouwsector

Landelijke politiek; geplaatst op woensdag 13 februari 2013

Het pakket omvat een fors aantal maatregelen dat de bouw en daarmee de werkgelegenheid stimuleert, energiebesparing bevordert, starters helpt en scheefwonen tegengaat. De VVD is tevreden met dit akkoord. 

Lees meer

Voor Giessenlanden minder rendement door verplicht Schatkistbankieren

Landelijke politiek; geplaatst op dinsdag 22 januari 2013

Het kabinet heeft met de gemeenten, provincies en waterschappen een akkoord bereikt over ruim een miljard euro aan bezuinigingen. Ook worden de lagere overheden verplicht bij het Rijk te bankieren. Daardoor moet de staatsschuld miljarden euro's lager uitvallen.

Lees meer

Halbe Zijlstra, ‘Inkomensafhankelijke zorgpremie is van tafel’

Landelijke politiek; geplaatst op maandag 12 november 2012

We hebben een paar roerige weken achter de rug. U, en vele Nederlanders met u, hebben een duidelijk signaal afgegeven en ernstige vraagtekens geplaatst bij de inkomensafhankelijke zorgpremie. Samen met mijn fractiegenoten en onze bewindslieden ben ik de afgelopen dagen dan ook het land in getrokken om daarover met u in gesprek te gaan.

Lees meer

Brief van fractievoorzitter Tweede Kamer Halbe Zijlstra

Landelijke politiek; geplaatst op dinsdag 6 november 2012

Wij hebben ja gezegd tegen een akkoord, nadat onze nationale rekenmeester het Centraal Plan Bureau ons had geïnformeerd dat de koopkrachtgevolgen de komende vier jaar voor werkenden met een laag inkomen licht positief zijn (grosso modo +0,5%) en voor de hoogste inkomens grosso modo zo’n -4%. Dat is het kader waarbinnen wij de uitwerking van alle maatregelen uit het regeerakkoord zullen wegen.

Lees meer

Regeerakkoord 2013-2017

Landelijke politiek; geplaatst op maandag 29 oktober 2012

VVD en PvdA zijn het vandaag eens geworden over een Regeerakkoord voor de periode 2013-2017. “Er ligt een evenwichtig pakket waarmee we Nederland sterker uit de crisis kunnen halen. Het is een pakket waar ik mij, ondanks pijnlijke concessies, als VVD’er goed in herken”, aldus VVD-fractievoorzitter Mark Rutte.

Lees meer

Verkiezingsprogramma VVD 2012-2017: Niet doorschuiven maar aanpakken

Landelijke politiek; geplaatst op zaterdag 7 juli 2012

De VVD wil de financiële problemen waar Nederland voor staat niet doorschuiven naar volgende generaties, maar ze nu aanpakken. De liberalen streven dan ook naar een structureel begrotingsevenwicht in 2017, waardoor daarna de staatschuld kan dalen.

Lees meer

VNG: Lente-akkoord beknot gemeenten

Landelijke politiek; geplaatst op zaterdag 2 juni 2012

Een verontrustend perspectief op lange termijn, en een aantal flinke beperkingen op korte termijn. Dat is de conclusie van de VNG na de bekendmaking van het lente-akkoord en de voorjaarsnota. Voor de korte termijn schuiven een aantal financiële pijnpunten onterecht door naar gemeenten.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap