Algemeen

Hieronder vindt u een overzicht van algemene berichten. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.
Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:

Past de brandweer langs uw geparkeerde auto?

Algemeen; geplaatst op zaterdag 27 januari 2018

Hulpverleners moeten zo snel mogelijk aanwezig zijn om hulp te verlenen. Het komt vaak voor dat hulpverleners niet genoeg ruimte krijgen op spoedeisende momenten. Dat kost de hulpdiensten veel tijd. De brandweer Zuid-Holland Zuid start daarom samen met de gemeente Giessenlanden, Handhaving en Politie een speciale actie.

Lees meer

Bijeenkomst glasvezel Giessenlanden in de Giessenburgse Kolenbeurs

Algemeen; geplaatst op dinsdag 10 juni 2014

Vorige maand dinsdag 27 mei presenteerde Stichting GiessenlandenNet haar plan van aanpak om glasvezel voor iedereen in Giessenlanden mogelijk te maken. Voorzitter Kid Schuijt opende de drukbezochte avond.

Lees meer

Raad stemt in met voorstel Glasvezel

Algemeen; geplaatst op vrijdag 11 april 2014

De gemeenteraad van Giessenlanden is op 10 april akkoord gegaan met het voorstel voor de aanleg van glasvezel in de hele gemeente inclusief de buitengebieden. De gemeente heeft al langere tijd de wens om een glasvezelnetwerk te realiseren.

 

Lees meer

Meldpunt minder regels

Algemeen; geplaatst op zondag 2 maart 2014

Jan de Groot, wethouder Deregulering, “Onnodige bureaucratische rompslomp willen we graag voorkomen. De afgelopen jaren is er al veel gedaan aan het verminderen en/of afschaffen van regels.

Lees meer

Woonlasten, in Giessenlanden komt de gemiddelde verhoging uit op 1,5 %

Algemeen; geplaatst op woensdag 10 april 2013

De opbrengst van de onroerendzaakbelasting (ozb) stijgt dit jaar met 3,86 procent. Dat is meer dan de 2,76 procent die als bovengrens is afgesproken (de macronorm). Toch betalen huishoudens in Nederland gemiddeld maar 1,9 procent meer aan de gemeente. In Giessenlanden komt de gemiddelde verhoging uit op 1,5 %.

Lees meer

Bezoek gemeentehuis op afspraak

Algemeen; geplaatst op dinsdag 9 april 2013

Door het werken op afspraak kan de gemeente bezoekers beter en sneller van dienst zijn. Bezoekers weten vooraf hoe laat ze aan de beurt zijn en zowel bezoeker als gemeente kan zich voorbereiden op de afspraak.

Lees meer

VNG, Extra rijksbezuinigingen verwacht

Algemeen; geplaatst op zondag 23 september 2012

Het financieel tij is ook voor gemeenten ongunstig. En er is meer zwaar weer op komst. Veel gemeenten bereiden zich daar nu al op voor.De meeste colleges hebben de helft van hun periode erop zitten. Bij hun aantreden speelde de economische en financiële crisis al. Maar sindsdien gaat het steeds slechter.

Lees meer

Woonlasten vergelijking 2012

Algemeen; geplaatst op zondag 1 april 2012

Het onderzoeksinstituut COELO heeft cijfers gepubliceerd, van o.a. de AV8 regiogemeenten, waarin de veranderingen van de woonlasten in 2012 zichtbaar zijn gemaakt.

Lees meer

Tarieven Waterschap in de AV-regio blijven gelijk

Algemeen; geplaatst op donderdag 24 november 2011

Een gemiddeld gezin met een eigen woning in Giessenlanden betaalt volgend jaar net zoveel waterschapslasten als dit jaar.

Lees meer

Landelijk na anderhalf jaar al een kwart opgestapt!

Algemeen; geplaatst op dinsdag 25 oktober 2011

De vereniging Raadslid.Nu heeft in de afgelopen weken aandacht weten te vestigen op de hoge werkdruk van raadsleden. In de media is gewezen op de noodzaak raadsleden beter te equiperen voor het werk dat alsmaar toeneemt en complexer wordt.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap