Mening(en) van

Hieronder vindt u een overzicht met meningen van leden en kiezers. Wilt u een mening lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Column Ad van Duin, ‘Over lateraal denken en de visie AV 2030’

Mening(en) van; geplaatst op donderdag 7 juli 2011 door Ad van Duin

Plaats al de onderscheidende kenmerken van onze regio in de context van een daarbuiten liggende vraag en de uitkomst van dit denkproces kan een scenario zijn met een hoge toekomstvaste waarde.

Lees meer

Column Henk Bovekerk, 'Routeplanning'

Mening(en) van; geplaatst op maandag 14 maart 2011

Staan we aan de vooravond van een gemeentelijke herindeling, die uiterlijk 2014 of 2016 geëffectueerd moet zijn? Over het jaartal zijn de schrijvers in De Prikkel het clubblad van de PvdA Giessenlanden het nog niet eens. Ze zijn wel unaniem van mening dat er een herindeling moet komen en het liefst snel.

Lees meer

Column Ad van Duin, 'Land van Arkel tot Kinderdijk'

Mening(en) van; geplaatst op donderdag 16 december 2010 door Ad van Duin

De commissaris van de koningin Jan Franssen vindt dat de Bestuurlijke vernieuwing in de Alblasserwaard verder en sneller moet gaan dan de huidige voorgenomen intensivering van samenwerking binnen de AV8 gemeenten.

Lees meer

Jan de Groot, over de bezuinigingsnota 2011 - 2014

Mening(en) van; geplaatst op donderdag 23 september 2010

Tijdens een van de discussies over de bezuinigingsnota vroeg een van de raadsleden zich af hoe een nieuw college in zo n korte tijd met zulke drastische bezuinigingsvoorstellen kan komen. En welke worsteling en momenten van twijfel de collegeleden wellicht hebben gehad. Ik zou daar graag iets over willen zeggen.

Lees meer

Ivo Opstelten, Het resultaat telt

Mening(en) van; geplaatst op vrijdag 9 juli 2010

De verkiezingsuitslag van 9 juni jl. maakt het vormen van een nieuw kabinet heel moeilijk. De VVD heeft een voorkeur voor een rechts kabinet. Het CDA en de PVV blokkeren dit rechtse kabinet. Het CDA wil niet aan de onderhandelingstafel plaatsnemen en de PVV wil niet met de VVD alleen van start gaan. Die poging is daarmee op niets uitgelopen.

Lees meer

Henk Bovekerk, Mijn laatste nieuwsbrief

Mening(en) van; geplaatst op zondag 28 februari 2010

In de loop der jaren heb ik altijd meegewerkt aan het tot stand komen van een nieuwsbrief  voor de leden van onze afdeling. Op zichzelf was dat niet zo bijzonder, omdat ik beroepshalve een goede relatie heb met het toetsenbord van mijn computer.
 

Lees meer

Column Ad van Duin, 'Dubbelspel'

Mening(en) van; geplaatst op vrijdag 26 februari 2010 door Ad van Duin

De lokale politiek is belangrijker dan de meeste mensen beseffen. Hoewel de landelijke politiek in de beeldvorming de dominante kracht is, wordt ons dagelijkse leven in sterke mate beïnvloed door het locale bestuur.

Lees meer

Ad van Duin, Mijn ervaring als een Burger in Blauw

Mening(en) van; geplaatst op zaterdag 16 januari 2010 door Ad van Duin

Een oproep in de krant over het programma “Burgers in Blauw” waar je als burger de kans kunt krijgen om een keer mee te kijken met het dagelijkse politiewerk maakte Ad van Duin nieuwsgierig. "Ik stelde mij, na het lezen, de vraag of dit een mogelijkheid zou zijn om het ingeslepen wantrouwen dat ik eigenlijk al mijn hele leven richting politie heb nu eens van binnenuit te kunnen beoordelen."

Lees meer

Column Bert Snoek, De ‘…isten’ … 5 jaar later

Mening(en) van; geplaatst op vrijdag 1 januari 2010 door Fractievoorzitter

Zo'n 5 jaar geleden zijn er enkele artikelen in het Kontakt verschenen over de bestuurscultuur in de gemeente Giessenlanden. Aan de vooravond van de verkiezingen tijd om eens in de spiegel te kijken. Wat is er allemaal gebeurd en hoe moet het verder?

Lees meer

Waar is de extra ton van de huiseigenaren gebleven?

Mening(en) van; geplaatst op zaterdag 5 december 2009

Ruim een jaar geleden -na de raadsbehandeling van de Giessenlandse gemeentebegroting van 2009- uitte Ad van Duin via de pers zijn teleurstelling over de dadendrang van een aantal politici. Helaas sprak de raad een jaar later -op de VVD fractie na- niet meer over het extra doorberekende OZB bedrag van het voorgaande jaar. De meerderheid van de Giessenlandse politici zegt hiermee gepakt is gepakt en de extra ton mogen de huiseigenaren met zijn allen jaar voor jaar blijven ophoesten . Het is net zoals 'het kwartje van Kok' en vanaf nu heeft Giessenlanden ook 'de ton van Beumken'.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap