Regionale politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over regionale onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Veranderingen in de Regio Zuid-Holland Zuid

Regionale politiek; geplaatst op zaterdag 18 juli 2009

Het Algemeen Bestuur van de Regio Zuid-Holland Zuid heeft in de vergadering van 24 juni een aantal veranderingen vastgesteld. De afgelopen maanden is in de 19 gemeenten die deel uitmaken van de Regio al door college- en raadsleden ingestemd met de voorstellen voor enkele, vooral organisatorische en juridische, veranderingen.

Lees meer

GGD gezondheidsenquête in de AV-regio

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 16 juni 2009

Onder het motto; 'Hoe gezond bent u?' voert de GGD Zuid-Holland Zuid een gezondheidsenquête uit onder inwoners in de regio. De resultaten van dit omvangrijke onderzoek worden gebruikt om samen met gemeenten de gezondheidssituatie in de regio te verbeteren.

Lees meer

Bijna alle gemeenten in rivierengebied hebben waterplan

Regionale politiek; geplaatst op zondag 26 april 2009

Gemeente en waterschap zijn samen verantwoordelijk voor het opstellen van een waterplan. Op dit moment hebben 27 van de 36 gemeenten in het rivierengebied een waterplan.

Lees meer

Na moeizame benoeming mag ‘blanke man’ eindelijk aan de slag

Regionale politiek; geplaatst op zondag 5 april 2009

Om de benoeming van Teun Visscher tot nieuwe korpschef van politieafdeling Zuid-Holland-Zuid is veel roering geweest. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst had namelijk liever een vrouw op die functie en 'niet weer een blanke man'.

Lees meer

Hoge score voor MerwedeLingelijn in de klantbarometer

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 26 maart 2009

De reiziger heeft Arriva beloond met een goede beoordeling in de onafhankelijke OV-klantenbarometer. Hoogste binnenkomer, op de zevende plek, met een score van 7,7 is de treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen, de MerwedeLingelijn.

Lees meer

Voortaan in Gorcum legitimeren met drollenzakjes

Regionale politiek; geplaatst op maandag 9 maart 2009

Hondenbezitters moeten in Gorinchem voortaan niet vergeten een zakje of andersoortig poep-opruimmiddel bij zich te steken als zij de hond uit gaan laten. Doen zij dit niet dan riskeren zij een boete van zestig euro. 

Lees meer

Gemeenten bezorgd over 'Provincie Nieuwe Stijl'

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 22 augustus 2008

De provincie Zuid-Holland gaat een aantal taken afstoten en toevoegen aan het takenpakket van gemeenten. Bestuurders in de regio maken zich daar zorgen over. Als gevolg van de plannen staan o.a. subsidies voor het werk van de Vereniging voor Kleine Kernen, restauratie van molens en WMO op de tocht.
 

Lees meer

Onderzoek pleit voor alcoholverbod op straat

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 8 april 2008

Het gebruik van alcohol op straat moet worden verboden. De politie moet daarop streng gaan controleren. En de straffen die opgelegd worden wanneer met name jongeren de regels overtreden, moeten strenger worden.

Lees meer

Onduidelijkheid over Merwedezone

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 21 maart 2008

Is onze polder niet groen genoeg? Wat moet er exact mee gebeuren? Wie neemt straks de regie in handen? Waar komen de financiƫn vandaan? Dat er iets zal veranderen met het landschap staat vast.

Lees meer

Betuwelijn voortaan stuk drukker

Regionale politiek; geplaatst op maandag 10 december 2007

Het afgelopen halfjaar reden goederentreinen slechts bij grote uitzondering over de 4,7 miljard euro kostende Betuweroute. Dat verandert met ingang van zondag 9 december, als de nieuwe dienstregeling in heel Europa van kracht wordt.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap