Regionale politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over regionale onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Gorinchem zoekt nieuwe burgemeester

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 3 oktober 2012

Voor het burgemeesterschap van Gorinchem hebben 41 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koningin.

Lees meer

Leerdams VVD raadslid Mireille Horden voorzitter VNO-NCW Alblasserwaard-Vijheerenlanden

Regionale politiek; geplaatst op zaterdag 8 september 2012

Rijksweg A15 moet verbreed worden, over het gehele traject: van de Rotterdamse haven tot aan de Duitse grens. Daarvoor gaat de kersverse voorzitter van VNO-NCW Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Mireille Horden, zich hard maken.

Lees meer

Cultuur in de regio moet een kans krijgen

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 4 september 2012

De culturele wereld moet de kans krijgen om hun organisaties zodanig om te vormen dat zij daarna zonder of met minder subsidie van de gemeente kunnen blijven bestaan.

Lees meer

Oud-bestuursleden jeugdplatform naar VVD

Regionale politiek; geplaatst op zondag 10 juni 2012

Nu hun taak bij het Hardinxvelderse jeugdplatform ten einde is, hebben Patrick de Bruin en Wouter Veldhuis tijd voor een nieuwe uitdaging. De twee sluiten zich aan bij de VVD.
 

Lees meer

Jaap Wientjes, ‘Trampoline is beter dan vangnet’

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 25 april 2012

De financiële man van de Gorcumse VVD is oud-bankier Jaap Wientjes. Hij geeft vast een schot voor de boeg met een liberale ‘Visie op de Stad’. Hij vertaalt het verlies bij het Grondbedrijf naar schuld: 5000 euro per inwoner. ,,De grond hangt als een molensteen om onze nek.

Lees meer

Snelle benoeming waarnemend burgemeester in Hardinxveld-Giessendam

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 20 april 2012

Het snelle besluit om Bert Blase te benoemen tot waarnemend burgemeester in Hardinxveld-Giessendam, heeft de raadsleden min of meer overvallen.

Lees meer

Regionaal crisisplan voor Veiligheidsregio ZHZ

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 28 juli 2011

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft het Regionaal Crisisplan (RCP) vastgesteld. Hierin is vastgelegd hoe bij bestrijding van een crisis of ramp de samenwerking tussen de verschillende instanties is geregeld.
 

Lees meer

Gorcumse raad geeft groen licht voor mogelijke vestiging van een azc

Regionale politiek; geplaatst op zaterdag 19 februari 2011

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers krijgt van de Gorcumse gemeenteraad groen licht om de mogelijke vestiging van een asielzoekerscentrum (azc) op de locatie station Papland in Gorinchem-noord te onderzoeken.

Lees meer

Coert van Ee nieuwe burgemeester van Zederik

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 18 januari 2011

Zederik heeft een nieuwe burgemeester. Maandagavond 10 januari jl. werd Coert van Ee (CDA) in het Spant in Ameide beëdigd. Van Ee is de opvolger van Frank Koen die naar Capelle aan den IJssel vertrok en waarnemend burgemeester Huub van der Meer die het afgelopen jaar de honneurs waarnam.

Lees meer

Nieuw asielzoekerscentrum tegen de gemeentegrens bij Arkel?

Regionale politiek; geplaatst op zaterdag 8 januari 2011

Er komt mogelijk een asielzoekerscentrum (azc) op de locatie Papland in Gorinchem-Noord met plaats voor maximaal 700 asielzoekers. Het Gorcumse college van Burgemeester en Wethouders stelt de Gorcumse gemeenteraad voor om het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) het groene licht te geven om de mogelijke vestiging van een azc op deze locatie te onderzoeken.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap