Regionale politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over regionale onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5

Waarnemend burgemeester Molenwaard

Regionale politiek; geplaatst op zondag 9 december 2012

Dirk van der Borg is door de commissaris van de Koningin in Zuid-Holland benoemd tot waarnemend burgemeester van Molenwaard. Van der Borg is sinds 2006 burgemeester van Graafstroom. De burgemeestersvacature in Molenwaard is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland.

Lees meer

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Molenwaard

Regionale politiek; geplaatst op zondag 25 november 2012

Woensdag 21 november jl. brachten de inwoners van de buurgemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland hun stem uit voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Molenwaard. Van de 21.289 kiesgerechtigden brachten 12.847 hun stem uit.

Lees meer

Grootste bezuinigingen in Gorinchem op welzijn en cultuur

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 16 oktober 2012

Stichting De Nieuwe Doelen, stichting TOON en stichting Staerk houden zeer waarschijnlijk op te bestaan nu de gemeente van plan is de subsidies aan deze instellingen te stoppen. De bibliotheek zal verhuizen naar het Gorcums Museum.

Lees meer

Gorinchem zoekt nieuwe burgemeester

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 3 oktober 2012

Voor het burgemeesterschap van Gorinchem hebben 41 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koningin.

Lees meer

Leerdams VVD raadslid Mireille Horden voorzitter VNO-NCW Alblasserwaard-Vijheerenlanden

Regionale politiek; geplaatst op zaterdag 8 september 2012

Rijksweg A15 moet verbreed worden, over het gehele traject: van de Rotterdamse haven tot aan de Duitse grens. Daarvoor gaat de kersverse voorzitter van VNO-NCW Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Mireille Horden, zich hard maken.

Lees meer

Cultuur in de regio moet een kans krijgen

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 4 september 2012

De culturele wereld moet de kans krijgen om hun organisaties zodanig om te vormen dat zij daarna zonder of met minder subsidie van de gemeente kunnen blijven bestaan.

Lees meer

Oud-bestuursleden jeugdplatform naar VVD

Regionale politiek; geplaatst op zondag 10 juni 2012

Nu hun taak bij het Hardinxvelderse jeugdplatform ten einde is, hebben Patrick de Bruin en Wouter Veldhuis tijd voor een nieuwe uitdaging. De twee sluiten zich aan bij de VVD.
 

Lees meer

Jaap Wientjes, ‘Trampoline is beter dan vangnet’

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 25 april 2012

De financiële man van de Gorcumse VVD is oud-bankier Jaap Wientjes. Hij geeft vast een schot voor de boeg met een liberale ‘Visie op de Stad’. Hij vertaalt het verlies bij het Grondbedrijf naar schuld: 5000 euro per inwoner. ,,De grond hangt als een molensteen om onze nek.

Lees meer

Snelle benoeming waarnemend burgemeester in Hardinxveld-Giessendam

Regionale politiek; geplaatst op vrijdag 20 april 2012

Het snelle besluit om Bert Blase te benoemen tot waarnemend burgemeester in Hardinxveld-Giessendam, heeft de raadsleden min of meer overvallen.

Lees meer

Regionaal crisisplan voor Veiligheidsregio ZHZ

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 28 juli 2011

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft het Regionaal Crisisplan (RCP) vastgesteld. Hierin is vastgelegd hoe bij bestrijding van een crisis of ramp de samenwerking tussen de verschillende instanties is geregeld.
 

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap