Regionale politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over regionale onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4

Van onze burgemeester Werner ten Kate

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 1 februari 2017

Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad het herindelingsontwerp vastgesteld, en daarmee een eerste formele stap gezet naar een fusie van Giessenlanden met de gemeente Molenwaard. De afgelopen periode is er op vele plaatsen gesproken en gediscussieerd over deze fusie.

Lees meer

Minister aan zet in herindelingsprocedure Vijfheerenlanden

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 7 juli 2016

De leden van de IPC zijn het niet eens geworden over de provinciekeuze die gekoppeld is aan deze herindeling. Om uit deze impasse te komen heeft de IPC in goed overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) besloten om de minister te vragen een procesinterventie in de herindelingsprocedure te doen. 

Lees meer

Coalitie H'VELD-G'DAM wimpelt referendum over Drechtsteden af

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 4 november 2015

Het burgerinitiatief voor een referendum over Drechtsteden heeft het niet gehaald in de raad van Hardinxveld-Giessendam. Dat gebeurde afgelopen donderdag met dezelfde stemverhouding als bij het besluit over Drechtsteden op 9 juli, negen tegen zeven

Lees meer

Rinus Houtman waarnemend burgemeester Leerdam

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 27 maart 2013

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, heeft na overleg met de Leerdamse fractievoorzitters van de gemeenteraad besloten een waarnemer te benoemen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Lees meer

Marcel Doodkorte voorgedragen als nieuwe wethouder voor de VVD in Gorinchem

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 5 februari 2013

De VVD-fractie Gorinchem heeft Marcel Doodkorte voorgedragen als nieuwe wethouder in het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gorinchem.

Lees meer

VVD in Gorinchem zoekt nieuwe wethouder

Regionale politiek; geplaatst op donderdag 10 januari 2013

De VVD afdeling Gorinchem is naarstig op zoek naar een vervanger voor de vertrokken wethouder Trix van der Torren, die liefst fulltime haar hele pakket overneemt. Dat is afgelopen dinsdagavond met de coalitiepartners afgesproken.
 

Lees meer

Anton Barske voorgedragen als nieuwe burgemeester Gorinchem

Regionale politiek; geplaatst op woensdag 19 december 2012

De heer A.C. (Anton) Barske (GroenLinks) wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Gorinchem. De gemeenteraad heeft dit op dinsdag 18 december besloten in een extra raadsvergadering op voorstel van de vertrouwenscommissie.

Lees meer

Waarnemend burgemeester Molenwaard

Regionale politiek; geplaatst op zondag 9 december 2012

Dirk van der Borg is door de commissaris van de Koningin in Zuid-Holland benoemd tot waarnemend burgemeester van Molenwaard. Van der Borg is sinds 2006 burgemeester van Graafstroom. De burgemeestersvacature in Molenwaard is ontstaan vanwege de fusie van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland.

Lees meer

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Molenwaard

Regionale politiek; geplaatst op zondag 25 november 2012

Woensdag 21 november jl. brachten de inwoners van de buurgemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland hun stem uit voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Molenwaard. Van de 21.289 kiesgerechtigden brachten 12.847 hun stem uit.

Lees meer

Grootste bezuinigingen in Gorinchem op welzijn en cultuur

Regionale politiek; geplaatst op dinsdag 16 oktober 2012

Stichting De Nieuwe Doelen, stichting TOON en stichting Staerk houden zeer waarschijnlijk op te bestaan nu de gemeente van plan is de subsidies aan deze instellingen te stoppen. De bibliotheek zal verhuizen naar het Gorcums Museum.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap