Giessenlandse politiek

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over lokale Giessenlandse onderwerpen. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:
1 2 3 4 5 6 7

Onderzoek bestemming vermogen

Giessenlandse politiek; geplaatst op donderdag 27 februari 2014

Dit onderzoek vond plaats om na te kunnen gaan hoe de gemeente in de komende jaren (een substantieel) deel van het vermogen kan inzetten voor de uitvoering van de visie de gemeente. Een van de speerpunten in deze visie is het realiseren van duurzame voorzieningen voor de dorpen.

Lees meer

Dorps- en adviesraden brainstormen over ‘taken en voorzieningen’

Giessenlandse politiek; geplaatst op dinsdag 28 januari 2014 door Fractievoorzitter

Maandagavond jl. was er een brainstorm over ‘taken en voorzieningen’ in het Bruisend Hart. Leden van dorps- en adviesraden gaven veel ideeën op het gebied van: waarop kan de gemeente bezuinigen en wat is de rol van overheid en inwoners daarbij?

Lees meer

College Giessenlanden, ‘investeren met verstand’

Giessenlandse politiek; geplaatst op dinsdag 12 november 2013

In totaal kan er 25 miljoen euro, verdeeld over vijf jaar, worden besteed. Alle dorpen zullen ervan profiteren. Veel projecten die door de dorpsraden of vanuit andere partijen uit de samenleving zijn aangedragen, kunnen nu worden verwezenlijkt.

Lees meer

Werner ten Kate waarnemend burgemeester Giessenlanden

Giessenlandse politiek; geplaatst op dinsdag 2 juli 2013

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 8 juli 2013 de heer ir. W.E. (Werner) ten Kate tot waarnemend burgemeester van de gemeente Giessenlanden. De heer Ten Kate is 43 jaar en lid van de VVD.

Lees meer

Jan de Groot, Wat doet de gemeente als het gaat om Verkeer & Vervoer

Giessenlandse politiek; geplaatst op woensdag 19 juni 2013

Iedereen in onze gemeente heeft te maken met verkeer en vervoer. Als gemeente hebben we een beleidsnota Verkeer en Vervoer vastgesteld. Van hieruit ondernemen we een heleboel acties.

Lees meer

Heroriëntatie van de gemeentelijke taken

Giessenlandse politiek; geplaatst op maandag 29 april 2013

Het voorstel voor heroriëntatie met betrekking tot de taken van de gemeente Giessenlanden past in een breder plan. In het raadsvoorstel vraagt het college de gemeenteraad een ‘meetlat’ vast te stellen. Hierlangs kan in de toekomst worden bepaald of taken al dan niet door de gemeente moeten worden uitgevoerd.

Lees meer

Wethouder de Groot bezoekt lokale MKB-bedrijven

Giessenlandse politiek; geplaatst op donderdag 14 maart 2013

Om een goed beeld te krijgen van wat er speelt bij ondernemers bezoekt wethouder de Groot de komende periode diverse bedrijven. Onlangs heeft wethouder Jan de Groot een bezoek gebracht aan Autobedrijf de Groot en de dorpswinkel in Noordeloos.

Lees meer

Cursus ‘Politiek Actief’

Giessenlandse politiek; geplaatst op woensdag 13 maart 2013

Giessenlanders die geïnteresseerd zijn in politiek kunnen gratis deelnemen aan de cursus ‘Politiek Actief’. Tijdens vier bijeenkomsten vertellen burgemeester Els Boot en enkele raadsleden over de dagelijkse praktijk van de lokale politiek. Het doel van de cursus is om te zorgen dat meer Inwoners zich betrokken voelen bij het werk van de gemeenteraad.

Lees meer

Leesvoorziening Giessenlanden krijgt nieuwe vorm

Giessenlandse politiek; geplaatst op dinsdag 26 februari 2013

Het college van de gemeente Giessenlanden heeft besloten om de leesvoorziening in Giessenlanden op een nieuwe manier te gaan vormgeven. Hierbij wordt vooral ingezet op het stimuleren van taalontwikkeling op basisscholen en het behoud van een bibliotheekfunctie dicht bij huis in de vorm van een bibliobus.

Lees meer

Presentatie masterplan voorzieningen

Giessenlandse politiek; geplaatst op dinsdag 19 februari 2013

Het college van de gemeente Giessenlanden presenteerde vandaag het masterplan voorzieningen. Het doel van dit plan is om te zorgen dat Giessenlanden ook in de toekomst een gemeente is waar het goed wonen is met een passend voorzieningenniveau. Het masterplan bevat een uitgebreide inventarisatie.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap