Molenlanden (herindeling)

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over de herindeling. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst van het desbetreffende bericht.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:

Raadsvoorstel 2016-75 Principebesluit Herindeling Giessenlanden/Molenwaard

Molenlanden (herindeling); geplaatst op dinsdag 4 oktober 2016 door Fractievoorzitter

Wij hebben vanavond een opiniërende raadsvergadering. Een paar kilometer verderop westelijk heeft de raad van Molenwaard een vergelijkbare vergadering. Een vergadering die inzicht moet geven in de overwegingen en voorlopige standpunten van de verschillende fracties over het onderhavige raadsvoorstel. Een belangrijk voorstel en besluit, waarschijnlijk het belangrijkste in de historie van Giessenlanden.

Lees meer

Meerwaardeonderzoek Giessenlanden-Molenwaard: Het woord is nu aan u!

Molenlanden (herindeling); geplaatst op dinsdag 9 februari 2016

In december en januari hebben de gemeenteraden van Molenwaard en Giessenlanden besloten om het derde en laatste deel van het meerwaarde-onderzoek uit te gaan voeren: het participatietraject.

Lees meer

Volgende fase meerwaarde-onderzoek Giessenlanden en Molenwaard

Molenlanden (herindeling); geplaatst op donderdag 15 oktober 2015 door Fractievoorzitter

De raden van Giessenlanden en Molenwaard gaan in december 2015 vervolgafspraken maken over de verdere verkenning naar de meerwaarde van een bestuurlijke fusie tussen beide gemeenten.

 

Lees meer

Onderzoek naar een nieuwe gemeente ‘Land van Arkel tot Kinderdijk’

Molenlanden (herindeling); geplaatst op maandag 15 december 2014

Politiek Giessenlanden sprak zich donderdagavond unaniem uit voor een onderzoek naar een fusie met Molenwaard. Nu Giessenlanden, Gorinchem, Molenwaard en Hardinxveld-Giessendam er onderling niet uit zijn gekomen, gaat Giessenlanden voor de vorming van een sterke plattelandsgemeente samen met Molenwaard

Lees meer

Gemeenten spreken over samenwerking in de AV

Molenlanden (herindeling); geplaatst op maandag 8 september 2014

De colleges van de gemeenten Giessenlanden, Hardinxveld- Giessendam, Molenwaard en Gorinchem hebben vandaag indringend met elkaar gesproken over samenwerking in de regio.

Lees meer

Gemeenten AV nemen zelf de regie voor samenwerking

Molenlanden (herindeling); geplaatst op vrijdag 12 juli 2013

De gemeenten in de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden nemen zelf de regie in handen als het gaat om samenwerking in de regio. Het voorstel wat zij hiervoor hebben gedaan bij de commissaris van de Koning, de heer Franssen.

Lees meer

Giessenlanden wil zich niet overleveren aan Commissaris van de Koning

Molenlanden (herindeling); geplaatst op zaterdag 29 juni 2013

“We modderen natuurlijk al een heel tijdje met elkaar maar wat aan.” Bert Snoek (VVD) zei het donderdag in de algemene beschouwingen tussen neus en lippen door, maar sloeg de spijker op z’n kop. Giessenlanden gaat aansturen op een herindeling. Met wie? Dat zal de tijd leren.

Lees meer

College Gorinchem, Wil geen fusie maar wel de krenten uit de pap

Molenlanden (herindeling); geplaatst op donderdag 20 juni 2013

Het Gorcums gemeentebestuur is geen voorstander van gemeentelijke herindeling. Maar als het onontkoombaar is, dan pleit het college van B en W voor drie sterke gemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (AV). In het scenario van drie gemeenten in de AV-regio zouden de gemeenten Giessenlanden en Hardinxveld-Giessendam worden opgesplitst.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2019 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap