Dossier (ver)Bouwen

Hieronder vindt u een overzicht van de gepubliceerde (pers)berichten over dit onderwerp. Wilt u een bericht lezen, klik dan op de tekst.

Trefwoord:
Gepubliceerd op / na:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Gepubliceerd op / voor:
Zoek de datum d.m.v. een kalender
Type:

Statenlid de Vries, ‘de nieuwe omgevingswet ademt vrijheid’

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op woensdag 25 oktober 2017

Voor de VVD-Statenfractie ademt de nieuwe wet vooral vrijheid: inwoners krijgen te maken met minder regels, gemeenten mogen zelf keuzes maken en belanghebbende partijen worden betrokken bij die keuzes.

Lees meer

Jan de Groot, Meer woningbouw in Giessenlanden

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op zondag 24 september 2017

Wekelijks ontvangt het college diverse aanvragen voor bouwplannen. Toch zou ik graag nog meer ontwikkelingen zien ontstaan. De gemeente heeft vorig jaar het beleid vastgesteld, waarin zij meer initiatieven wil overlaten aan de samenleving.

Lees meer

Activiteitenzone Giessenburg en MFC Hoogblokland

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op donderdag 18 februari 2016

De gemeente Giessenlanden heeft de afgelopen periode met veel betrokken partijen toegewerkt naar plannen voor zowel de Activiteitenzone Giessenburg als het Multifunctioneel centrum in Hoogblokland. De gemeenteraad neemt op 31 maart 2016 een besluit over beide voorstellen. 

Lees meer

Wethouder Snoek verleent eerste flitsvergunning

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op vrijdag 16 mei 2014

Gisteren reikte wethouder Bert Snoek de eerste flitsvergunning uit aan Annemieke van Es, architect bij van Es architecten te Sliedrecht. Het gaat om een vergunning voor het renoveren en vergroten van een woning. De architect is verantwoordelijk voor het ontwerp en begeleidt het traject.

Lees meer

Teus van Houwelingen, Exit welstandtoezicht

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op zaterdag 14 december 2013

Vanaf 1 januari zal er geen welstandtoets meer plaatsvinden als een bouwvergunning wordt aangevraagd, en de adviescommissie zich dus niet meer buigt over de vraag of het bouwplan misschien de omgeving ontsiert. Een goede zaak, vindt de VVD..

Lees meer

Jan de Groot, bouwen in alle kernen is weer mogelijk

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op vrijdag 13 december 2013

De regionale woonvisie maakt helder wat de opgaven zijn op het gebied van wonen voor de komende jaren. De huidige situatie is hierin beschreven, de toekomstige behoefte aan woningen en dat we als regio hebben afgesproken om woningen te bouwen daar waar de concrete vraag is.

Lees meer

Kleurrijk Wonen, ‘Van Blokkeren naar bruggen bouwen’

Dossier (ver)Bouwen; geplaatst op donderdag 11 juli 2013

De voornemens van minister Blok hebben bij invoering grote gevolgen voor de bouwsector, gemeenten, zorg en welzijn en niet te vergeten de burger. In een open brief maken de woningcorporaties duidelijk dat zij 'Van Blokkeren naar bruggen bouwen' willen.

Lees meer

Voeg toe aan Delicious Voeg toe aan Facebook Voeg toe aan Linked In Voeg toe aan NUjij Voeg toe aan Technorati Voeg toe aan Twitter 
© 2018 VVD Giessenlanden  |  Colofon  |  RSS | Sitemap